Junioren geplaatst voor kruisfinales!

SIKOPI A – Kwik A: 24-9  (rust 9-6)

A: Enya (7) – Ine / Rani (1) – Robin (2+2) – Yordi /Sam
V: Indra (6+3) – Leen / Uschi – Jeroen (2) – Joni (1)

junioren

Archiefbeeld Nationaal Tornooi

De junioren komen stilaan op kruissnelheid en claimen een plaats in Herentals. Wat de Rabbits zaterdagavond lieten zien was knap. Iedereen had duidelijk opdrachten en die werden mooi uitgevoerd wat het spel snel maakte. Onze twee spitsen werden perfect uitgespeeld en bedankten met 16 doelpunten. Dit hadden er nog veel meer kunnen zijn, maar Enya en Indra moeten nu eenmaal ook de nodige doorlopers missen. Het scorend vermogen van deze dames is werkelijk fenomenaal. Samen hebben zij dit seizoen al 154 doelpunten gescoord in officiële wedstrijden. Zij hebben natuurlijk de luxe om samen te spelen met een stel klasbakken. 

Jeroen en Joni waren zaterdagavond bijzonder sterk. Het aantal steals van deze twee was ontelbaar en hun verdediging zat zo kort dat de heren van Kwik amper tot kansen kwamen. In aanval bijzonder hard werkend in de rebound en de steun om Indra kans na kans te laten nemen. Wanneer de Kwik-heren dan toch trachtten een beetje voor te verdedigen, werd dit bijzonder slim uitgespeeld en was het jammer dat de vele korte kansen (behalve eentje van Jeroen) allemaal naast gingen.

Leen deed was ze moest doen met die lange dame en zocht de kansen wanneer haar dame inzakte. Spijtig dat geen van die mooie schotjes binnenvielen. Uschi kwam de laatste acht minuten even testen of de blessures geheeld zijn en liet weer knap positiespel zien.

In het ander vak was Yordi sterk als altijd en stelde zich volledig ten dienste van het vak. In de eerste helft was Robin nog wat bleek, maar in de tweede helft zagen we een sterke kapitein die de rebounds pakte en de acties maakte, waardoor de verdedigers van Kwik het noorden kwijt raakten. Ine speelde sterk als afspeelpunt voor Enya en ook zij had een doelpunt verdiend. De revalidatie na een operatie is evenwel niet evident en na 20 minuten was het vat af.

In de tweede helft zagen we een sterke Rani die goed positiespel combineerde met sterke steunen en knappe combinaties met Robin. Sam kwam de laatste 7 minuten volmaken en liet zien dat hij elke match beter wordt en ook zijn steunen kan zetten voor Enya.

Het is duidelijk dat deze ploeg er klaar voor is. We wisten al langer dat het snor zit met onze scorende dames, maar nu zit ook onze verdediging goed. Kwik werd beperkt tot 5 speelgoalen en 4 (lichte) strafworpen. Tot op het einde van de wedstrijd hielden we de druk hoog en de voorverdediging strak en dit kan alleen maar als iedereen fysiek top is. In de tweede helft scoorde Kwik nog 3-maal en gooiden de Rabbits er maar liefst 15 binnen. Proficiat aan heel de groep. Later op de avond kwam het nieuws binnen dat Putse had verloren van Boekenberg A zodat de kwalificatie voor Herentals een feit is. Een derde plaats is beter dan een vierde en dus winnen we volgende week best van Riviera. Met deze ploeg en deze spirit kan dit allemaal.

Bob Delbaere

3 reacties

  • Vandenboomgaard op 2 maart 2015 om 09:53
  • Reageer

  Mathematisch is dit niet zeker!
  Putse heeft de gemakkelijkste opdracht tegen Kwik komende week. Ze komen dan samen met Sikopi op 14 punten en dan telt het onderling duel, wat 2 keer in het voordeel is van Putse.
  Sikopi moet dus winnen tegen Riviera om een kruisfinaleplaats veilig te stellen. Zeker gezien het gerucht dat Floriant mag winnen tegen Meeuwen. Bij verlies gaan Putse en Floriant naar de kruisfinales.

  • Nadine op 2 maart 2015 om 10:03
  • Reageer

  In de zaal gelden er andere regels. Eerst tellen het aantal gewonnen wedstrijden, pas daarna onderlinge duels.

   • Vandenboomgaard op 2 maart 2015 om 11:00
   • Reageer

   Mooi zo!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide