Junioren blijven op koers voor finale

3/5/2015
Putse A – Sikopi A: 14-14

A: Enya (3) – Ine / Leen – Robin (2+1) – Yordi (1)
V: Indra (2+1) – Helena (1) – Joni (1) – Jeroen (2)

junioren

Archiefbeeld Sikopi A – Putse A

Om onze kansen gaaf te houden op een plaats in de finale, moet er minstens een gelijkspel worden behaald op Putse. De eerste helft verloopt bijzonder moeizaam, wat deels te maken heeft met de wind, maar toch vooral met de gemaakte keuzes, gebrek aan scherpte en een falend schot. Sikopi scoort éénmaal op afstandsschot tegenover 6 treffers van ver voor Putse. 

Robin maakt het eerste doelpunt van de Rabbits vanop de stip na een fout op Yordi en een tweede, scoort hij onder de korf na mooi te zijn vrijgespeeld door Enya. Joni en Yordi scoren eveneens van onder de korf en enkel Jeroen kan in de eerste helft scoren met een afstandsschot. Onze spitsdames worden wel goed bevoorraad, maar Indra en Enya vinden moeilijk de korf, geplaagd door de soms hevige wind en de dames van Putse hebben duidelijk de opdracht om niet te kort te gaan. We gaan rusten met een 9-5-achterstand.

In de tweede helft gooien we met de wind mee en Indra knalt na 2 minuten een eerste keer van ver binnen en kort daarna brengt zij Sikopi met een strafworp op 9-7. Een minuut later maakt Eyna met een fraaie doorloper de aansluitingstreffer. Putse kan opnieuw uitlopen via twee schoten van de heren en we blijven het moeilijk hebben. De scheids laat veel toe aan beide kanten en de wedstrijd wordt bitsiger. Na doelpunten van Helena, Robin en Indra en twee rake schoten van Putse staan we negen minuten voor tijd nog altijd 2 goalen achter. Gelukkig was daar Enya om met een schot en doorloper de bordjes gelijk te brengen, maar de heren van Putse zijn echt bij schot vandaag en weer wordt er van ver binnen geknald, terwijl Robin letterlijk zijn vingers in de neus van zijn aanvaller kan steken. Vier minuten voor tijd kan Jeroen van achter de paal binnenprikken. We besluiten om geen risico’s meer te nemen en de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen, wat mag van de scheids want Putse blijft druk zetten. Het was niet altijd even mooi, maar de opdracht werd volbracht. Nu zondag thuis winnen van Borgerhout en we staan met anderhalf been in de finale.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide