Junioren behouden broodnodige punten!

SIKOPI A – Boeckenberg A: 13-12

A: Enya (4) – Leen (2) – Robin (2) – Yordi (1)
V: Indra (2s) – Helena – Jeroen (2) – Joni
R: Sam en Anke

SIKOPI A – Boeckenberg A: vrijworp genomen door Enya.

Na het 16-11-verlies uit de heenwedstrijd, hadden we iets recht te zetten tegen deze ploeg. SIKOPI start met inzet en genoeg kansen, maar de afwerking laat het totaal afweten. Niet alleen zal het duren tot de 16de minuut alvorens het eerste SIKOPI-doelpunt valt, maar heel de wedstrijd is het afwerkingspercentage totaal ondermaats en wordt er een record aan airballs gegooid. Boeckenberg krijgt niet te veel kansen want SIKOPI verdedigt bijzonder sterk.

Het zal duren tot de 9de minuut vooraleer we het eerste doelpunt van de wedstrijd zien. Alvorens Yordi van kort kan binnenprikken, staat er een droge 0-4 op het bord en zijn we op achtervolgen aangewezen. Puur op wilskracht en vooral onder impuls van onze sterke meisjes komen we terug in de wedstrijd en gaan we rusten met een beschamende 4-5.

Na de rust is het Boeckenberg dat uit een minimum aantal kansen de eerste drie doelpunten kan puren en opnieuw kunnen we beginnen achtervolgen. Leen begint beter positie te kiezen wanneer haar dame inzakt en knalt mooi binnen. Een minuut later schiet Robin van ver raak en komen we op 6-8, maar de heren van Boeckenberg zetten ons terug op 4 goalen achterstand met nog 15 minuten op de klok. Gelukkig zijn daar weer onze dames. Enya tweemaal op schot, Indra op penalty en Leen heel knap achter de korf, laten ons aansluiten tot 10-11. Door een domme stip zet Boeckenberg opnieuw een tweepuntenkloof met nog zeven minuten te spelen. Dan is het de beurt aan de man van match Jeroen. Een hele wedstrijd hield hij de spits van de tegenpartij in zijn zak en beperkte deze tot enkele wanhoopsschoten. In de slotfase brengt Jeroen ons met een korte kans en een schot voor het eerst op gelijke stand. Het orgelpunt is voor Robin, die na een scherpe actie van dichtbij scoort waardoor SIKOPI een verdiende overwinning en de broodnodige punten pakt.

Het was geen schoonheidsprijs en de afstandsschoten van onze junioren deden dikwijls pijn aan de ogen, maar er was duidelijk begeestering en vechtlust. Een hele wedstrijd lang bleef SIKOPI achtervolgen zonder ooit het hoofd te laten hangen. Deze mentaliteit (en een beter schot) zijn nodig om wedstrijden te winnen.

Nog een speciaal woord van dank aan Anke. Deze geweldige meid liet alles vallen na een telefoontje van Marc om de zieke Uschi te vervangen.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide