Junioren vechten als leeuwen, maar verliezen nipt van leider Kwik.

Sikopi A – Kwik A: 15 – 16 (rust 6 – 10)

A: Yapsi (1) – Joni – Indra (2 +5p) – Jana
V: Robin (1) – Xander (2) – Enya (1+1p) – Helena (1) / Imke (1)

Met duidelijke opdrachten en terug in het vertrouwde spelconcept starten we sterk met een vrijworpdoelpunt van Yapsi in de eerste minuut.

Het gaat gelijk op tot 4-4 (met doelpunten van Indra, Enya en Helena), maar dan moeten we de rol lossen en Kwik loopt uit tot 4-8 om dan te rusten met 6-10 (Indra vanop de stip en Enya via inloper). Sikopi speelt te mak en de ruststand is een weergave van de verhoudingen in de eerste helft.

Na de nodige peptalk komen onze junioren uit de kleedkamer om hun vel duur te verkopen. Het is Kwik dat het eerst scoort vanop de stip, maar Sikopi klampt aan, laat het beste korfbal zien en vooral de juiste mentaliteit. Collectief zijn we de betere ploeg en we krijgen de beste kansen.

We zien mooie doelpunten van Robin, 3x Indra, Xander en een knap ingevallen Imke. Individuele concentratiefoutjes laten Kwik echter keer op keer scoren om op voorsprong te blijven. Op vier minuten voor het einde staan de bordjes 12-16. Kwik krijgt geen deftige aanval meer bij mekaar gespeeld terwijl onze junioren razend gevaarlijk blijven in de korfzone.

Twee minuten later is de stand 15-16 en hangt de gelijkmaker in de lucht. De laatste kansen gaan evenwel nipt naast zodat we met lege handen achter blijven. Nochtans hebben de junioren zaterdag laten zien dat ze best een plaats in de kruisfinale waard zijn. Als ze geloven in eigen kunnen en een spel spelen waarin de sterke punten van Sikopi (zoals de inside, vandaag goed voor 10 van de doelpunten)het best naar voor komen, kan er van elke ploeg gewonnen worden. Laat dat zien de resterende wedstrijden.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide