Jaaroverzicht U16

Onze U16 moest het dit jaar doen zonder revelatie van vorig seizoen, Olivier, maar kreeg versterking van Dante. Voor de rest was dit identiek dezelfde ploeg die vorig jaar bij de U14 de A-reeks haalde in zaal, net de kruisfinales miste en de halve finale van de beker van België speelde. Door de vakanties van heel wat spelers in augustus was er amper sprake van een voorbereiding en stond de ploeg pas voor het eerst voltallig op het veld op de eerste dag van het nationaal tornooi. Die eerste dag werd dan ook een absolute ramp, met slechts één gewonnen match. Weg was de kans op een A-reeks voor de rest van het seizoen. Drie (voltallige) trainingen later stonden we er de tweede dag van het tornooi gelukkig wel en door achtereenvolgens te winnen van ASKC, AKC B, KCBJ en Hoboken-Mercurius, haalden we nog de hoogst haalbare plek en werden dertiende.

In de voorronde van het veld liep het ook nog vrij stroef en we kregen rammel van het sterke Boeckenberg A en Putse A; tegen Riviera verloren en wonnen we een keer. In de zaal kwamen we uit in de eerste groeipool en ook daar gingen we bijzonder slecht van start met vier verliesmatchen op rij. Pas in de vijfde wedstrijd tegen Hoboken begon het te draaien en scoorden we voor het eerst meer dan 10 doelpunten, namelijk 16 keer vonden we de mand. Waar we voorheen veel te afhankelijk waren van het scorend vermogen van Dante en Kobe, begon nu ook Tuur te scoren (4 in die match) en zagen we eindelijk de Janne van vorig seizoen terug (5 doelpunten). Het vertrouwen was er plots terug, waardoor Lena nog meer rebounds ging pakken en ook Johanna en Yari begonnen te scoren. Met een elke week sterker wordende Pauline en Hanne, haalden we de volgende 5 matchen 9 punten op 10 om ons mee voorin in het klassement te nestelen. Tijdens de examens vervingen Celine, Liesl en Marjan van de U14 in de wedstrijd tegen Vobako onze blokkende dames, en ook daar gingen we winnen.

De beste prestatie van de zaal leverden we op 4 februari tegen het tot dan toe onverslagen Temse. Met sterk en snel korfbal en een bijzonder scherp schietende Dante (7) namen we de maat van Temse in een echte thriller met 12-11. Uiteindelijk werden we vijfde (met evenveel punten als de vierde), maar we hadden getoond dat we elke ploeg in de reeks konden kloppen en eigenlijk dus net onder de top-8 vielen.

Voor de eindronde van het veld werden we ingedeeld met Putse B, Leuven en KCBJ. In deze eindronde was Sikopi, met een subliem spelende Maarten, dominant en het won al zijn matchen, met uitzondering van een gelijkspel in de laatste match op Putse, dat het nodig vond om een halve A-ploeg te laten spelen en toch niet kon winnen. In deze laatste match zagen we de weerbaarheid van onze U16, want een 7-3-achterstand bij de rust werd omgebogen tot een 7-7 en zonder een penaltymisser in de laatste minuut hadden we ook deze match gewonnen. En zo werd onze U16 reekswinnaar in de eindronde op het veld om het seizoen mooi af te sluiten.

In totaal maakten de U16 in officiële wedstrijden dit seizoen 269 doelpunten. De top-vijf van de doelpuntenmakers is als volgt: Dante (78), Kobe (68), Tuur (37), Janne (31), Yari (19).

We nemen afscheid van Dante, Pauline en Lena die overgaan naar kern en U19 en na fantastische examens en geweldige vakanties beginnen we weer aan de voorbereiding van een nieuw seizoen. Jullie waren een hele toffe groep en een talentvolle ploeg, zalig om te trainen en te coachen. Bedankt.

Vanwege de trainers
Mario en Bob

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide