Proficiat Mette, Marian, Joppe en Thomas!

Terwijl de meeste Sikopi-jeugd een fantastisch jeugdweekend beleefde, waren enkele jonge Rabbits gezegend met een selectie in de provinciale ploeg “Geel”.

Dit weekend hadden Mette (U13) en Marian, Joppe en Thomas (U15) hun debuut aantreden bij de provinciale ploeg “Geel”. Het werd een vroege ochtend, maar de spelers stonden helemaal opgepept om 8.30 u. klaar om te starten. Ze namen het in hun eerste tornooi op tegen Duitsland, Engeland, Nederland en de andere provinciale ploegen Rood, Zwart en Wit.


U13 met Mette


U15 met Marian, Joppe en Thomas


Onze Sikopi’tjes stelden verre van teleur! Ik deel graag enkele hoogtepunten:

De allereerste match speelde U15 tegen Rood (Kempen) en ze moesten hun draai nog wat vinden. Hoewel ze stevig terugkwamen en een prachtige tweede helft speelden, verloren ze nipt deze wedstrijd tegen – wat later bleek – de sterkste ploeg van het tornooi. Tot enkele minuten voor het einde leek het een gelijkspel te worden. Er vielen echter plots 3 doelpunten op korte tijd. Eindstand 12-15 voor Rood.

Vanaf dat moment waren ze niet meer te stoppen. Vele ploegen zijn mogelijks erg geschrokken van deze bende. Ze geraakten snel op elkaar ingespeeld en de vakken bleken al snel een goed ritme te vinden.

Duitsland mocht dan wel de grootste spelers hebben, onze jongens en meisjes lieten zich niet opzij duwen! In een mooie actie gaf Thomas bijvoorbeeld een knappe kruispas (ja Seppe: eindelijk J) waar al vroeg in de wedstrijd een doelpunt uit kwam. De Duitsers wisten even niet waar ze het hadden. Door hun lengte en fysieke kracht wisten ze een eindstand Geel 10-Duitsland 7 eruit te slepen, zonder overtuigend over te komen.

Engeland had twee ploegen. De eerste was een stevige tegenstander. Het tempo lag hoog en onze Uk’ers werden een tikkel agressiever. De scheidsrechter kreeg er al snel genoeg van en had zich blijkbaar voorgenomen een fluitconcert te geven. Iedere minuut werd wel ergens voor gefloten, meestal tegen Engeland. Niet geheel onterecht, maar het was wel lastig om in een aangenaam spelritme te komen. Geel was duidelijk overheersend in balbezit en de eindstand mocht er zijn: 11-8 voor Geel.

De vierde wedstrijd van de dag was tegen Engeland 2. Deze ploeg was minder sterk dan Engeland 1. Het werd een eindstand 15-10.

Tijdens de 5de en laatste wedstrijd van de dag moest Geel het opnemen tegen Zwart (Vlaams-Brabant). Ondanks de zichtbare vermoeidheid sleepten ze er op karakter en techniek 12-7 uit.


Dag 2 van het tornooi

Tijd om Mette te gaan bewonderen. Ook U13 Geel had nog maar 1 match verloren tot nu toe. Tijdens de match tegen het gevreesde Nederland ging Mette onbesuisd in duel met een grote blonde Nederlandse om de bal binnen te houden. Deze had duidelijk gedacht haar met een duw opzij te krijgen, maar dat was buiten de vastberadenheid van Mette gerekend! Met een behendige sprong hield Mette de bal binnen en kwam er na een knappe diepe pas een doelpunt uit! Knap gedaan. U13 Geel won met 6-4.

De nachtrust had Joppe duidelijk goed gedaan. Hij ging met de energie van een echte Duracel-Rabbit tekeer en gooide tijdens hun tweede match van de dag de ene na de andere bal in de korf. Marian kwam ook goed in de wedstrijd en zorgde voor een vlot balverkeer en zette steun op steun.

Ook de laatste 2 wedstrijden werden overtuigend gewonnen.

Beide ploegen U13 en U15 haalden de overwinning bij 6 van hun 7 matchen. Er was geen prijsuitreiking, maar kijkend naar de andere uitslagen betekent dit dat ze een tweede plaats behaalden.

Naast sterk verdedigd, ge-steald en geduelleerd, hebben onze jonge Rabbits veel assists gegeven en ook gescoord. Als eerstejaars heel knap gedaan!

Een ervaring die ze hen niet meer kunnen afpakken.

Els Cammaerts

1 reactie

    • Kevin Robson op 11 november 2019 om 00:05
    • Reageer

    Bedankt voor deze mooie woorden en we waren blij ze in zone Geel deze mooie ervaring te laten opdoen

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide