Terug naar Clubinfo

Verzekering

Iedereen die lid is van de KBKB is verzekerd volgens de verzekeringspolis die de KBKB heeft afgesloten met ARENA. Via de website van de KBKB vind je de Algemene Verzekeringspolis.

Iedereen op Sikopi die een lidkaart ondertekend heeft, kan bij sport- en andere ongevallen gebruik maken van de verzekering van de KBKB. Voor al diegenen die op Sikopi actief meehelpen bij het training geven of in de kantine helpen, is het dus raadzaam lid te worden van de KBKB.

Briefwisseling
De documenten geef je ter ondertekening af aan Ronny Michielsen (secretaris).

Algemene richtlijnen bij een sportongeval

  • Verwittig steeds je trainer en/of je ploegafgevaardigde.
  • Vraag een ongevalsaangifteformulier aan je trainer en/of ploegafgevaardigde (in de kantine zijn er steeds beschikbaar), of download het formulier hier.
  • Vul het formulier in en ga naar de dokter en/of het ziekenhuis. Laat het ongevallenformulier invullen door de behandelende arts. Stuur het ingevulde formulier daarna op naar Ronny Michielsen (secretaris).
  • ARENA zal contact met jou opnemen om een dossier te openen.
  • Betaal zelf alle rekeningen (dokterskosten, kosten voor behandelingen bij de kinesist en apothekerskosten) die je worden toegestuurd. Vraag terugbetaling aan je ziekenfonds waar het kan.
  • Maak een verzamelstaat van alle kosten en terugbetalingen door het ziekenfonds en bezorg deze aan ARENA.
  • Wanneer je aan een goede administratieve opvolging doet, zal het financiële aspect van een ongeval je geen kopzorgen opleveren.

Sikopi vzw is ook verzekerd
Onze gebouwen en infrastructuur zijn verzekerd volgens de richtlijnen van de wetgever. Alle speciale (éénmalige) activiteiten die georganiseerd worden door één van de comités en/of beleidsgroepen van onze vereniging kunnen apart verzekerd worden (bv. bibbertocht, jeugdstages, zoektochten, enz.). De aanvraag dient te gebeuren via het secretariaat en dient gedetailleerd beschreven te worden. Ook de Raad van Bestuur heeft een speciale verzekering afgesloten om mogelijke financiële gevolgen naar de privésfeer uit te sluiten.

Schade geleden door Sikopi
Leden (of niet leden) die schade veroorzaken aan de gebouwen en/of de infrastructuur van Sikopi vzw zullen gevraagd worden om via hun verzekering deze schade terug te betalen.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide