Geen genade voor Minerva!

MinervaAa

Minerva A – Sikopi A: 12-21

Minerva had de voorbije weken zeer vlot de mand gevonden. Daarom dat Waldorf een beetje ongerust richting het Rooi reisde. In het verleden hadden we meer dan eens extra punten (nu behaald tegen BKC) verkwanseld door een matige partij neer te zetten tegen een underdog.

Het zonnetje was van de partij en dan komen de rabbits gewoonlijk wat sneller uit hun holletje. Zo ook deze zondagmiddag. En tegen alle verwachtingen in wordt er vrij vlot een 1-7 op het scorebord gezet. Vanaf dan begint Minerva iets vlotter mee te scoren. Eventjes lijken ze aan de ruime voorsprong te willen prutsen, maar nog net voor rust zetten we dat terug recht en we gaan thee drinken bij 5-11.

Na de rust komt er weinig tot geen verandering in het wedstrijdbeeld. Van 6-12 naar 9-15 over 11-18. Tijd om Nils en Lars hun applausvervanging te gunnen. En na Indra, pikte ook Joni Philips nog een goaltje mee tegen dit (weggespeelde) Minerva. We sloten dan ook de boeken bij 12-21. Al bij al een zeer vlotte en zeer verdiende overwinning, waardoor we met het maximum van de punten  aan de leiding blijven in onze poule. 

Ik spreek daar niet gauw over, maar man van de match was vandaag toch Lars, die aanvallend geregeld zijn goaltje meepikte, ook ijzersterk was in aanvallende en verdedigende rebound en in verdediging ook meerdere steals deed. In mijn ogen zou deze Lars bij 15 van de 16 bondscoaches, die tijdens het volgende WK actief zijn, geselecteerd worden voor het nationale team.

Volgende week mogen we naar de zandbak van Catba. Het is niet omdat we hen thuis een kleine pandoering hebben gegeven, dat we op voorhand gewonnen zijn. Maar eerst hebben we vrijdagavond nog een bekeruitstap naar Borgerhout/GW.

Groetjes
Waldorf

Ook Sikopi B nam de maat van Minerva, al moesten zij daar wel iets harder voor werken, want bij de rust was er nog niet veel verschil tussen beide ploegen te merken. Het laatste kwartier was het echter al Sikopi dat de klok sloeg, waardoor ook deze twee punten mee naar LO werden genomen.

Foto’s van Jan Van Brempt kan je hier bekijken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide