Geen bekerfinale voor U14

Zaterdag 23/04/2016
Vobako – Sikopi: 9-5  

A: Tuur (1) – Yari (1) – Janne – Johanna
V: Kobe (3) – Olivier – Hanne – Lena / Pauline

VobakoBekerDe U14 had een mooi parcours afgelegd en mocht het in de halve finale van de beker opnemen tegen het sterke en grote Vobako. Op de vlakte van Temse staat een ijzige, harde wind, wat het spelen bemoeilijkt en waardoor vooral het aanvallen in het vak tegen wind niet evident is. In de eerste helft speelt Sikopi tegen de wind in, wat zich ook laat voelen in het uitwerken van de bal uit het verdedigingsvak. Dit gaat heel stroef met veel balverlies. Het begint nochtans goed voor Sikopi wanneer Tuur de score opent met een kort schotje. De Vobako-heren zijn heel groot, hebben het reboundoverwicht en met de wind mee bestoken zij aanhoudend de mand. Na goed 20 min. staan we 5-1 in het krijt alvorens Kobe met een snelle omdraaier het tweede Sikopidoelpunt scoort. Bij de rust toont het bord een 6-2-stand. 

Na de pauze mogen wij met de wind mee gooien, maar de wind blaast nu van alle kanten en scoren op afstandsshot wordt echt heel moeilijk. Ook Vobako zal geen doelpunt meer maken vanop afstand. Het eerste doelpunt in de tweede helft is voor Yari met eveneens een omdraaier uit de steun. Onze sterke dames hebben niet hun dagje, of de Vobakodames zijn vandaag heel sterk, maar een doelpunt forceren uit de doorbraak zit er niet in. Wanneer Kobe foutief wordt afgestopt, zelf de strafworp omzet en nadien een knappe wegtrekker binnenprikt, komen we op 10 minuten voor tijd op 7-5 en lijkt het er terug in te zitten. Het andere vak komt evenwel niet meer tot scoren en het is Vobako dat met twee doorlopers de eindstand vastlegt.

Toch een mooi resultaat van dit ploegje dat voor het tweede jaar op rij de halve finale van de beker haalt.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide