Gebrekkige afwerking kost U14 punten

09/01/2016
AKC A – Sikopi: 7-4 (rust 4-2)

A: Janne (2) – Pauline – Olivier – Yari
V: Hanne (1) /Lena – Johanna – Kobe (1) – Maarten

We moeten nog punten pakken in de heenronde en de verplaatsing naar AKC was hiervoor een ideale mogelijkheid. Tuur nog altijd in de plaaster, maar Maarten laat zien dat hij een waardige vervanger is en niemand kan zien dat dit nog maar de derde wedstrijd is in het prille korfballeven van deze voetballer.

AKC opent de score en Sikopi mist kort daarna een strafworp die de gelijkmaker had moeten zijn. In plaats daarvan is het weer een AKC-dame die de 2-0 op het bord zet. Hanne knalt er eentje binnen, maar de afwerking van Sikopi hapert in beide vakken. De shots gaan niet binnen, mooie inlopers en korte kansen worden gemist. Zonder beter te zijn in het spel, schiet AKC nog tweemaal van ver binnen vooraleer Janne met een doorloper het tweede Sikopidoelpunt kan aantekenen. Voor de rust moeten we eigenlijk de aansluitingstreffer maken, maar opnieuw missen we een stip. Onbegrijpelijk is dat de AKC supporters (gevolgd door enkele spelers) joelen bij het nemen van de strafworpen.

De tweede helft moeten we een tandje bijsteken, maar concentratieverlies bij onze heren laat AKC nog 3-maal scoren op shot terwijl Janne vanop de stip (fout op Yari) en Kobe vanop de stip (fout op de doorlopende Lena) onze doelpunten maken. Onze afwerking loopt mank in de twee vakken en we maken geen speelgoals meer, spijts een aantal mooie acties.

Dit was een gemiste kans want iedereen zat wel scherp en de ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide