U14 Rood speelde fantastische match!

Zaterdag 18/11/2017
U14 Rood: Ganda – Sikopi: 1-14

Het was de eerste keer dat onze twee U14-ploegen bijna gelijktijdig moesten spelen. Dit, samen met enkele afmeldingen wegens ziekte, maakte dat we maar met zeven spelers konden afreizen naar Ganda, een ploeg die ervoor gekend staat met het mes tussen de tanden te spelen…

We startten met:

Aanval: June – Michelle – Gus – Fjor
Verdediging: Junior – Flint – Loua

Na de peptalk van de coach, startten onze kids met volle goesting aan de wedstrijd. We zagen vrij snel dat we met dit enthousiasme Ganda het wel eens moeilijk konden maken. En ja hoor, daar was June die haar eerste goal van de dag maakte (geloof me, er volgen er nog). Het was een mooie inloper, na een geweldige pas van Gus (knap gedaan Gus!). Een beetje later liep Michelle in en zij werd foutief gestopt. De scheids (die zeer goed was) legde de bal meteen op de stip: June 0-2. In het vak van drie was het zoeken om de juiste tactiek over te brengen, maar Sam bleef erop hameren wat ze moesten doen… en ja hoor, ons Loua met een knaller van ver: 0-3. Ondertussen was het andere vak baas in verdediging en ze onderschepten regelmatig de bal… knap! We gaan rusten met 0-3, wat we al heel knap vinden!

Tijdens de rust toverde de coach nog wat extra richtlijnen uit zijn trukendoos en moedigde hij zijn spelers aan om er nog zeker 5 te maken… Het werden er nog maar liefst 11… alstublieft! 

Junior van ver vlak na rust 0-4. Wederom June vanop de stip na opnieuw een fout op Michelle 0-5. Dan maakte Ganda zijn eerste doelpunt via stip 1-5. Daar was dan onze Flint, die even liet zien wat hij allemaal in zijn mars heeft: een knaller van ver en 1-6. ‘Wacht’, dacht Junior, ‘ik ben er ook nog hè’: knappe inloper op pas van Flint 1-7. Het was duidelijk dat Sikopi de overmacht had. Ik denk dat de dame van June slecht geslapen zal hebben, want daar was ze weer via inloper 1-8. ‘Ha, dachten jullie dat ik alleen kan inlopen?’ Nee hoor… ‘BAM’, zei June van ver 1-9! Loua dacht: ‘wat June kan, kan ik ook’… BAM, shot van ver 1-10! Dan volgde een mooie actie van Flint en knappe pas van Loua 1-11. Fjor zorgde dan met twee assists dat June haar 5de en 6de doelpunt kon scoren… Weet dat goede passen de helft van een goal zijn. 1-13… ‘Nee nee’, dacht Junior, ‘ik ga het verhaal hier afmaken, met mijne derde van de dag’… knaller van ver en de eindcijfers stonden op het scorebord: 1-14.

Als buitenstaander kan in alleen maar trots zijn op deze ploeg. Ik zie jullie in de positieve zin evolueren en de honger om deze wedstrijd te winnen, heeft jullie dit mooi resultaat opgeleverd. Dikke pluim, ook aan de coaches Sam en Dennis. Goed bezig mannen, echt waar!

Een trotse Steven!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide