Eerste zaalwedstrijd: Sikopi vs Hoboken/Mercurius

De zaalcompetitie 2018-2019 startte voor Sikopi thuis tegen Hoboken/Mercurius, de promovendus uit Hoofdklasse 1


C-ploeg: spannend tot de laatste seconde!

Onze C-tjes hebben hun best gedaan om gelijke tred te houden tegen Hoboken/Mercurius. De rust ging in met een 9-10-stand. Nauwelijks was de tweede helft begonnen of Jelle kon voor de vijfde keer gelijkmaken. Een uitstekende Pascale Ooms kon, met nog slechts één minuut op de wedstrijdklok, Sikopi op voorsprong brengen: 17-16. Maar luttele seconden voor het eindsignaal, werd het toch nog 17-17. Een billijke uitslag die de wedstrijd mooi reflecteert en samenvat. Scoorden voor Sikopi: Jelle 5x, Pascale 4x, Mario 3x, Joeri, Sam, Lena, Janne en Anke allen 1x.


B-ploeg: gekelderd in de tweede time

De B-tjes wilden de C-ploeg nadoen en hielden tot aan de rust flink stand. Ze gingen dan ook rusten met een verdiende 10-10-stand. Schutters van dienst waren: Sven met 4 doelpunten, Kilian & Vero met beiden 2 doelpunten, en Anke en Robin met beiden 1 doelpunt.

Maar wat er dan plots in de tweede helft gebeurde, kon niemand begrijpen. Er leek een totaal andere ploeg op het veld te staan die het veel moeilijker had om op niveau te spelen en die bijna volledig wegdeemsterde. Zowat alles mislukte en de stand evolueerde in nauwelijks tien minuten naar 10-15. Op het einde van de wedstrijd kon Sven zijn schot nog wel terugvinden met assists van Vero, maar het mocht niet meer baten. Het wedstrijdbord gaf bij het eindsignaal 15-19 aan. Misschien kan als verzachtende omstandigheid ingeroepen worden dat de B-ploeg enkele sterkhouders moest missen, maar wat er ook van zij, volgende keer moet het sowieso beter!


A-ploeg: match gespeeld in de eerste helft

Lars zorgde voor de openingstreffer, maar kreeg meteen antwoord. Spoiler alert: die 1-1-stand was echter de laatste keer dat Hoboken/Mercurius gelijk kon komen en de opflakkering was hoe dan ook van korte duur. Enya – met stip – en Mathias met een knaller van formaat konden de score opvoeren tot 3-1. Na 3-2 zorgden Johan, Enya en Lars voor 6-3. Hoboken sloop nog even korter bij naar 6-4, maar wanneer Enya alweer 2 stippen kon versieren en die ook nog keurig afwerkte, en Johan, Lars en Mathias ook de korf vonden, wezen de bordjes al gauw 11-4 aan! Enya met een ver schot en Lars met een inleggertje dreven vervolgens de score nog wat op, tot 13-4. Johan slingerde nummer 14 binnen, waarna Enya alweer een stip droog kon binnenleggen én een ver schot mooi door de korf gooide, waardoor we de stand vlotjes opvoerden naar 16-4. Ten slotte legden Mathias en Johan de rustscore vast op 18-5.

De tweede helft verliep helaas minder spectaculair, waardoor we haast zouden vergeten dat Sikopi ook in deze helft toch 9x de korf kon vinden. Het scoreverloop van de tweede helft ging als volgt: Kim 19-5, Johan 20-6, Enya 21-6, Johan 22-7, Mathias 23-8, Enya 24-11, Johan 25-12 (stip), Enya 26-13 (stip), Krikry 27-13. De laatste stip en goal was echter voor Hoboken/Mercurius die de eindstand vastlegde op 27-14.

Het meest opvallende resultaat viel Enya te beurt, omdat ze zo maar eventjes 10 korven, waaronder 6 stippen, uit haar mouw schudde. Ze behaalde daarmee het tweede beste resultaat van àlle spelers en speelsters uit de promo- én topleague op speeldag 1. Bovendien was ze ook de beste dame uit beide competities.

Laten we deze zegedrift zeker en vast aanhouden, zeker, en nog meer tegen de sterke tegenstanders die hun opwachting zullen maken!


Verslagen: Veronique Van Roy
Scoreverloop: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide