Eerste thuiswedstrijd afgesloten met winst!

Zondag 24/04/2016
Sikopi A – Vobako A: 22-11

Speelden voor Sikopi: Lars Mattheyses (4), Nils De Bremaeker (4), Johan Moons (5), Arne Van Bavel, Nikki van Poucke, Enya Michielsen (3), Indra Delbaere (5), Karen Van Brempt (1)

Wissels: Sarah Maes, Zoë De Roeck, Michelle Bogaerts

IndraDe derde wedstrijd van de terugronde op het veld is eindelijk een thuiswedstrijd voor Sikopi. Het A-team vat zeer gemotiveerd de strijd aan en stond er op gebrand om de scheve schaats (de verloren wedstrijd tegen Riviera) goed te maken. Het koude weer, met zelfs hagel in de hoofdrol, leek even roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk kwam zelfs het zonnetje erdoor en werd het voor de spelers en supporters toch iets aangenamer. 

Lars Mattheyses opende de score in deze wedstrijd en Enya Michielsen volgde met een inloper. Johan Moons lokte een strafworp uit en zette hem zelf om. Een 3-0 voor Sikopi stond op het bord. Daarna deed Johan Moons dit nog eens over, voor de 4-0. Vobako scoorde na 12 minuten zijn eerste twee doelpunten; zo werd het 4-2. Met een afstandsschot en een omdraaibal maakte Indra Delbaere er echter 6-2 van. Na een aanvallende fout van Sikopi kon Vobako een penalty benutten, maar Nils de Bremaeker zorgde voor de 7-3, vanop schot. Vanop vrijworp kon Sikopi 8-3 uitlopen, via Johan Moons. Vobako mildere naar 8-4, maar Enya Michielsen scoorde wederom voor Sikopi. Lars Mattheyses vergrootte de voorsprong naar 10-4. Een omdraaibal van Indra luidde de 11-4, maar toch scoorde Vobako tegen: 11-5. Een mooi een-tweetje met Lars Mattheyses, en Nils De Bremaeker maakte er net voor de rust 12-5 van.

In de tweede helft opende Enya Michielsen de score voor Sikopi: 13-5. Karen Van Brempt, Johan Moons en Nils De Bremaeker vergrootten de voorsprong naar 16-5. Na goals van Indra Delbaere, Nils De Bremaeker, Lars Mattheyses en Johan Moons, en enkele tegendoelpunten van Vobako, kwam Sikopi op een maximale voorsprong van 12 doelpunten: 20-8. Sikopi ging min of meer op hetzelfde elan verder en zette 22-11 neer als eindstand.

Sikopi won dus met gemak deze eerste thuiswedstrijd van de terugronde op het veld. Er werd vlot over acht spelers, dames en heren, gescoord en Sikopi had een groot reboundoverwicht. Deze overwinning zal de spelers ongetwijfeld deugd doen. Na een weekend rust (er wordt niet gespeeld op 1 mei), wacht op 8 mei de terugwedstrijd tegen Leuven. Alle supporters op post op Linkeroever!

Sara Bastiaensens

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide