Eerste punten zijn binnen!

A-PLOEG
Sikopi – Catba: 20-6

catba

De einduitslag zou een gezondheidswandeling doen vermoeden, doch het eerste kwartier was hier niets van te merken. De eerste doelpunten van Sikopi (waar veel zwoegwerk aan te pas kwam) werden telkens weggewerkt door een tegendoelpunt van Catba en bij 3-3 leek alles nog mogelijk. Maar toen na 14 minuten de 4-3 en drie minuten later de 5-3 viel, kwam een eerste zucht van verluchting. Sikopi bleef regelmatig de mand doorboren en bij Catba lukte niets meer, waardoor we gingen rusten met een geflatteerde 10-3. Niet dat Catba zo slecht meespeelde, maar het het aantal keer dat de bal door het gele mandje gaat, telt… en dat was dan bij Sikopi toch beter dan bij Catba. 

Na rust, met een verfrissende bui erbovenop, bleef Sikopi met regelmaat de bal door de korf jagen. En Catba… tja, laat ons stellen dat ze toch wel wat pech hadden in de afwerking, maar als je tussen minuut 8 en 43 niet tot scoren komt, dan heb je wel een probleem natuurlijk. Bij Sikopi kwamen 7 van de 8 starters tot scoren en ze hadden 125 doelpogingen nodig voor de 20 doelpunten, wat op zich niet slecht is natuurlijk, maar elke korfbalkenner weet dat dit richting zaal niet voldoende is. Te veel schoten misten mand (wat in zaal met de schotklok toch superbelangrijk is) en het was nog iets te veel zoeken bij het opzetten van de aanval. We hebben nog 7 wedstrijden voor de zaal om ook dit op punt te zetten.

De andere vakopstellingen tov vorig seizoen zorgen nog voor wat zoekwerk. Enkele spelers waren iets te veel bezig om zich te bewijzen, anderen waren nog een beetje onzeker met de grotere zelfstandigheid. Maar dat komt wel goed tegen de zaal, daar moeten we vertrouwen in hebben.

De eerste punten zijn binnen, volgende week tegen Boeckenberg kunnen we zonder schroom de arena in, want zij hebben alles te verliezen en wij niets, dus go for it!

Rudi Schram

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide