Eerste herfstmatch: Sikopi-Voorwaarts


Zondag 23/09/2018

C-ploeg: terug in actie, maar nog geen winst

In de eerste speelhelft hield onze C een hele tijd gelijke tred met Voorwaarts, en dat in de gietende regen: 3-3. Daarna kwam Voorwaarts voor, wat resulteerde in een 6-8 ruststand. In de tweede helft werd lang niet meer gescoord ondanks het feit dat het veel minder regende. Uiteindelijk kon Voorwaarts nog tweemaal raak treffen, wat de eindstand bracht op 6-10.


B-ploeg: verdiend gelijkspel!

De B-ploeg van Voorwaarts is traditioneel een zware tegenstander om te ontmoeten. Gelukkig vormt onze ploeg ook een waardige opponent. En dat was vandaag goed te zien! Voorwaarts had dadelijk prijs, maar Christoph had onmiddellijk een antwoord klaar: 1-1. 2-2 volgde met stip van Niels Van Brempt, waarna Dante voor het derde doelpunt voor Sikopi zorgde. Kilian werd de auteur van de 4-4, Christoph die van 5-5. Plots werd die gelijke tred doorbroken door twee stippen voor Voorwaarts: 5-7 ruststand. Dante en Janne bestelden gelukkig meteen alweer een gelijke stand: 7-7. Toch liep Voorwaarts terug twee punten uit, maar Christoph verkleinde die meteen tot 8-9. Wanneer Voorwaarts alsnog uitliep tot 8-10 leek de partij beslecht te zijn. Maar dat was buiten Dante en de ingevallen Nils De Bremaeker gerekend. Zij maakten er een welverdiende 10-10 van en konden zo 1 punt thuishouden.


A-ploeg: een perfecte eerste helft

Het begin van de wedstrijd was op zijn minst hoopvol te noemen. Mede door het ongure weer werd er dan misschien wel relatief weinig gescoord bij beide ploegen, maar de partij was zeker en vast gelijkopgaand te noemen. Dat reflecteerde ook in de score die intussen was opgelopen tot 7-7. Binnen die gelijke stand waren we ook driemaal kunnen voorkomen. Het verloop van die gelijkopgaande strijd ging voor Sikopi als volgt: Mathias 1-1, Arne 2-2, Johan na knap samenspel 3-3, Lars met stip (na een fout op Krikry) 4-3, Krikry met een eenhandige doorloper 6-6 en Mathias 7-6. Vero legde de laatste goal voor Sikopi in de eerste time vast met een omdraaier: 8-10 ruststand.

Ondanks het feit dat we een uitstekende eerste helft speelden – misschien wel de beste helft van het hele veldseizoen tot nog toe – was daarvan niet veel meer te merken in de tweede helft. Zowel qua fysiek als qua schotkracht presteerde Voorwaarts plots een stuk beter. Enya lukte nog 9-11, maar dan werd de kloof steeds groter in het voordeel van Voorwaarts. Nils kon nog even beperken door een stip om te zetten naar 10-16 alsook Johan die de 11-16 binnenknalde. Sarah kon ook nog voor 12-17 zorgen, maar Voorwaarts kon het karwei uiteindelijk afmaken met een 12-19 winst.


Verslagen: Veronique Van Roy
Scoreverloop: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide