Eerste competitiewedstrijden

Zondag 19/08/2018:
start van de vervroegde veldcompetitie

BORGERHOUT/GROEN-WIT – SIKOPI


C-ploeg: de noodverzameling deed het hem!

Hoewel de C-ploeg meteen stevig aan de match begon, bleef de score die Sikopi verdiende in eerste instantie uit. Ondanks de goede combinaties en de vele goede doelpogingen, kregen onze C’tjes de bal maar niet genoeg door de mand. Het waren Sven, Jelle en Sam die zorgden voor een gelijke 3-3 stand in de eerste periode. In de tweede speelhelft vonden ook onze dames wat meer de mand met Nadine (3) als topschutster. Met ook Krikry, Shanna, Dante en opnieuw Sven en Jelle aan het kanon, kon de wedstrijd met een tevreden gevoel worden afgesloten met een misschien wel onverwachte, maar zeer verdiende winst. Het werd uiteindelijk 9-13.


B-ploeg: gelijk opgaand en gelijk geëindigd

Onze B-ploeg wist op voorhand dat Borgerhout/GroenWit – zoals altijd – een geduchte tegenstander zou vormen. Vorig veldseizoen gingen beide matchen steeds heel gelijk op en trok dan weer de ene en dan weer de andere ploeg aan het langste eind. Ook deze keer begon de match zeer gelijk opgaand! Sikopi was de eerste die de score kon openen dankzij een strafworp van Kilian, maar Borgerhout maakte snel gelijk. Wat dan volgde, was een pingpongspel tussen beide ploegen waarbij Dante de 2-2 vastlegde en Lars voor de 3-3 zorgde. Dan kwam Borgerhout 6-4 voor, maar dat was buiten Dante, Lars, Kim, Krikry en Charlotte gerekend. Zij konden de negatieve tweepuntenkloof omzetten naar een voorsprong van 2 doelpunten: 7-9. Ook in de tweede helft kon onze B-ploeg die 2 punten voorsprong lang vasthouden dankzij de sterke inspanningen van zowel de aanval als de verdediging. Maar op het einde mocht het dan toch niet zijn: ondanks de treffers van Arne, Dante, Lars en Kim kwam Borgerhout opnieuw op gelijke hoogte. Het werd 12-12.


@Jan Van Brempt
Klik op de foto om naar het album te gaan

A-ploeg: in de tweede helft ingestort

Bij aanvang van de match zag het er ontzettend goed uit voor onze A-ploeg. Door mooie combinaties zorgde Johan voor de 1-1, Mathias voor de 1-2 en opnieuw Johan later voor de 3-3 en leek onze A-ploeg qua spel het betere achttal te zijn. Toch was het Borgerhout dat de bovenhand nam in de scorestand, al konden Indra en Mathias nog even afremmen met respectievelijk 5-4 en 6-5. Ondanks het feit dat onze A-ploeg in de eerste helft duidelijk goed uit de startblokken was geschoten, was daar helaas niets meer van te merken in het laatste deel van de eerste helft. We gingen rusten met 12-6 op het scorebord. In de tweede helft waren we helaas ook in hetzelfde bedje ziek. Collectief werden er te veel fouten gemaakt, leken meerdere spelers een gigantische off-day te hebben en werd de korf niet genoeg gevonden. In de tweede helft nam Borgerhout dan ook resoluut de leiding met 10 treffers tegenover de 6 treffers van Sikopi. Scoorden voor Sikopi: Indra (2), Sarah (2), Johan (4), Lars (2), Mathias (2).  Eindstand: 22-12.


Verslagen: Veronique Van Roy en Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide