Eerste competitiedag na feestdagen: Riviera-Sikopi

C-ploeg: Overtuigende zege! 

Nog voor de eerste minuut voorbij was, kon Riviera de score openen. Maar wie dacht dat dit het teken aan de wand was dat Riviera aan een verpletterende overwinning begon, die werd al snel op tegenovergestelde ideeën gebracht. Robert wist namelijk snel een antwoord te bieden en Nils bracht Sikopi met twee treffers aan de leiding (1-3) en geleidelijk aan werd de kloof uitgediept via korven van Pascal, Robert, Tuur en Jelle, zodat met een riante 5-10 voorsprong werd gerust. 

In de tweede time dreven Jelle en Robert de score meteen op naar 5-11 en 5-13. Die grote puntenkloof bleef tot het einde behouden: 9-17 dankzij korven van Janne (7-14), Eva (8-15), Niels met stip (9-16) en nog eens Janne (9-17). Topschutters van dienst waren Niels en Robert, met elk 4 korven. Kortom: een hoopvolle zege van en voor onze C-ploeg! 


B-ploeg: Thriller tot de laatste seconde! 

De wedstrijd startte al dadelijk onder hoogspanning. Tot 7-7 bleef het helemaal gelijk via korven van Sven, Nils, Sven, Kilian, Dante, Leen en opnieuw Sven. Dan kon Riviera een driepuntenvoorsprong creëren: 10-7. Sven en Leen lukten nog 10-8 en 10-9 maar de ploegen gingen rusten met 11-9. 

In de tweede periode legden de Reserven van Sikopi zich echter niet neer bij die toestand en ze trachtten met kordaat spel de gelijkmaker af te dwingen. Dante lukte eerst 11-10, en werd het ook nog 12-10, voordat Kilian met 2 korven de 12-12 liet optekenen. Robert deed nog beter door de stand voor het eerst om te buigen in het voordeel van Sikopi met 12-13, maar helaas kon die voorsprong maar even op het scorebord blijven staan. Na 13-13 bleef de wedstrijd wel superspannend verlopen: het werd eerst 14-13 in het voordeel van Riviera, dan 14-14 via Nils DB. Sven knalde Sikopi weer naar een voorsprong door 14-15 op het wedstrijdbord te plaatsen, wat Nils DB nog herhaalde na 15-15 waardoor hij Sikopi op weg naar winst zette. Maar helaas mocht het niet zijn… Uit een vrijworp werd in de laatste minuut nog een redelijk gelijkspel op de tabellen gezet. Toch mogen we ons niet laten ontmoedigen door deze eindscore, verre van zelfs! Een dikke bravo voor onze B’tjes voor het geleverde spel en de tomeloze inzet! 


A-ploeg: de topper die er uiteindelijk geen was

Vooral in de eerste speelhelft was dat het geval. Na de 1-1 van Johan bracht Lars ons nog even 1-2 voor, maar daarna kon Riviera helemaal losgaan. Het toonde zich sterker en doeltreffender, waardoor het bij de rust riant voorstond: 12-5. Wat een drama leek te worden, werd gelukkig niet verwezenlijkt omdat Sikopi vastberadener uit de kleedkamer kwam en hardnekkiger ging verdedigen en zo een flink stuk van Riviera’s winst kon wegschieten, zodanig zelfs dat Lars kon afsluiten met een nog redelijke 15-12. 

Samengevat scoorden voor Sikopi: Lars 6x, Mathias en Johan 2x, Arne en Enya 1x. Merken we nog even op dat de match door foute beslissingen niet zo sportief verliep, en de slachtoffers aan beide kanten nog het gelag betaalden.


Verslagen: Veronique Van Roy

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide