Een wedstrijd zonder veel animo

ZONDAG 06/03/2016
A-PLOEG: Sikopi – Boeckenberg: 17-25 
 

Speelden voor Sikopi: Lars Mattheyses (2), Nils De Bremaeker (4), Johan Moons (7), Arne Van Bavel, Karen Van Brempt, Enya Michielsen (3), Indra Delbaere, Nikki van Poucke (1), Philippa Jorissen

Foto: Jan Van Brempt Klik op de foto om het album te bekijken

Foto: Jan Van Brempt
Klik op de foto om het album te bekijken

Voor de laatste wedstrijd van het zaalseizoen ontvangt Sikopi leider Boeckenberg. Voor beide ploegen is deze zaalcompetitie al gespeeld, zij het elk met een ander vooruitzicht. Deze wedstrijd wordt dus eerder een formaliteit. 

Nils De Bremaeker opent de wedstrijd voor Sikopi met een korte kans, maar neef Jesse De Bremaeker maakt meteen gelijk. Er wordt gegrossierd in korte kansen, want ook Johan Moons scoort van kortbij. Davor Duronjic maakt de gelijkmaker: 2-2. Jesse De Bremaeker brengt Boeckenberg op voorsprong en Matthias De Meulder en Davor Duronjic vergroten tot 2-5. Enya Michielsen maakt er met een omdraaibal 3-5 van. Jesse De Bremaeker scoort dan van aan de middellijn en vanop inloper en vergroot hiermee de voorsprong voor Boeckenberg tot 3-7. Johan Moons scoort vervolgens tweemaal en kan Sikopi terugbrengen tot 5-7. Matthias De Meulder, Nikki Schilders en Davor Duronjic vanop vrijworp, brengen Boeckenberg naar een voorsprong van vijf doelpunten. Enya Michielsen brengt Sikopi echter naderbij met een mooie inloper en Nils de Bremaeker gooit achterwaarts de bal binnen onder de korf: 7-10. Nikki van Poucke kan vrij mooi de 8-10 binnenschieten. Voor Boeckenberg scoort Jeffrey Campers van achter de korf en niet veel later van aan de middellijn: 8-12. Jolien Herthogs vergroot naar 8-13, wat meteen de stand is na de eerste helft.

In de tweede helft opent Jesse De Bremaeker voor Boeckenberg meteen de score met een vrijworp: 8-14. Na een verdedigende fout op Karen kan Johan de strafworp scoren, maar Jeffrey Campers scoort kort van onder de korf. Nikki Schilders lukt het schot voor Boeckenberg, maar Lars Mattheyses scoort meteen tegen met een ver schot. Na een verdedigende fout kan Karen Van Camp de korte kans maken. Snel nadien scoren Enya Michielsen, Jesse De Bremaeker, Nils de Bremaeker, Karen Van Camp en Johan Moons, wat de stand op 13-19 brengt. Nikki Schilders scoort achteraan de korf en Jesse De Bremaeker brengt de stand op 13-21. Voor Sikopi scoort Johan Moons dan het verre schot, maar Nikki Schilders kan tegenscoren. Jesse De Bremaeker maakt dan de 14-23. Lars Mattheyses kan echter tegenscoren en maakt er 15-23 van. Johan Moons krijgt dan een strafworp voor Sikopi, maar laat na deze af te werken. Jeffrey Campers kan wel scoren voor Boeckenberg: het wordt 15-24. Na een mooie combinatie met Arne Van Bavel, kan Johan Moons dan toch de 16-24 binnenschieten. Ter hoogte van de zijlijn lukt Nils De Bremaeker erin het schot te scoren. Ook die andere De Bremaeker, Jesse, scoort het schot en dit brengt de stand op 17-25.

Dit betekent het einde van een wedstrijd waarin beide ploegen zonder veel animo speelden. Voor Sikopi lijkt het tijd voor rust en voor een grondige voorbereiding op de veldcompetitie.

Rik Mattheyses en Sara Bastiaensens

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide