Doelpuntenfestival als seizoensafsluiter

Zondag 22/05/2016  
U14: Sikopi – Putse: 15-14

A: Lena (1) / Janne (1) – Hanne – Olivier (3) – Yari 
V: Johanna (2) – Pauline – Tuur (4) – Maarten (1) / Kobe (3)

Sikopi begint sterk aan de laatste wedstrijd van het seizoen en na minder dan 40 seconden legt Lena met doorloper de eerste binnen. Putse scoort onmiddellijk tegen en het is duidelijk dat beide ploegen mekaar geen duimbreed gaan toegeven. Sikopi is evenwel beter in de combinaties, heeft de meeste kansen en de meeste rebounds. Maarten is terug na een polsbreuk en laat zien welke meerwaarde hij is voor deze ploeg. Sterk in de duels, snel op de bal, elk reboundduel winnen en zelf ook binnenprikken. Dit is de man voor de toekomst.

Dé man van de eerste helft was evenwel zonder enige twijfel Tuur. Ik heb het al dikwijls geschreven, soms is Tuur aanwezig en soms is hij er gewoon niet. Vandaag, in de eerste helft, was hij overal. Hij zette de rebounds, beliep de steunen en scoorde maar liefst zes (6!) maal. Twee doelpunten werden afgekeurd wegens verdedigd (wat altijd zeer discutabel is bij een schot uit de wegtrekker) en eentje werd afgekeurd omdat de scheids al had gefloten voor een fout terwijl Tuur de omdraaier binnenlegde. Tuur legde in één helft meer afstand af dan in zijn vier vorige matchen samen en was gewoon super. Spijtig dat hij deze inspanning en concentratie nog geen hele match kan volhouden. We gaan rusten met een 7-4-voorsprong.

Putse is vandaag bijzonder goed bij schot (en wij verdedigen niet echt kort) en de ene verre knal na de andere valt binnen. Met nog 13 minuten op de klok toont het scorebord een 9-9-stand en wordt het tijd om Janne en Kobe in te brengen. Kobe scoort onmiddellijk een inloper en een schot, maar Putse zet de bordjes terug gelijk via strafworp en ver schot. In het vak van Johanna doet Sikopi nu aanvallend alles wat het wil. Eerst is daar de snelle Johanna met een doorloopbal, waarna Kobe weer opnieuw voorbij zijn heer schiet, Tuurs heer overneemt en Tuur rustig zijn vierde van de dag maakt. Putse geeft niet af en scoort weer de aansluitingstreffer. Janne laat dan even zien waarom zij de snelste dame is en Kobe doet er nog een omdraaiertje bij om de stand op 15-12 te brengen. Nog even wordt het spannend wanneer Putse door onoplettendheden nog tweemaal kan scoren, maar Sikopi speelt gecontroleerd uit en wint de laatste match van het seizoen.

29 doelpunten, dit is iets wat we niet vaak zien in een U14-wedstrijd. We hebben duidelijk niet onze beste wedstrijd gehad in verdediging, maar 15 doelpunten maken we ook niet elke week. Aanvallend was dan ook iedereen goed. Het combinatiespel, de wissels in de functies van Hanne, Lena, Pauline en Yari waren echt goed. We zijn het onderhand gewend om een flitsende Olivier te zien, maar vandaag gaf hij niet echt thuis. Op zijn kousenvoeten dan maar, knalt hij er drie binnen. Zelfs een matige Olivier is duidelijk onmisbaar voor dit team.

Het was een mooie afsluiter van een sterk seizoen.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide