De wedstrijd die er te veel aan was

Zondag 22/05/2016
A-PLOEG: Vobako – Sikopi: 20-17

De wedstrijd die er te veel aan was…

Speelden voor Sikopi: Johan Moons (6), Lars Mattheyses (4), Arne Van Bavel (2), Nils De Bremaeker, Enya Michielsen (3),  Nikki van Poucke (1), Michelle Bogaerts (1), Ine Schrauwen

Deze laatste wedstrijd van het veldseizoen ging door op de terreinen van Vobako. Sikopi was al zeker van de eerste plaats in de poule. Drie van de vaste dames waren niet meegekomen (examens enzo). Vobako speelde echter om een barragewedstrijd mogelijk te vermijden. Voor hen was deze wedstrijd dus zeer belangrijk. De Vobako-supporters waren dan ook talrijk aanwezig.

Johan Moons opende de score voor Sikopi, met een kort schot achter de korf. Het volgende doelpunt liet lang op zich wachten. De passing zat niet helemaal goed bij Sikopi, veel ballen belandden buiten. Na ettelijke minuten kon Vobako de gelijkmaker scoren, maar meteen daarna bracht Lars Mattheyses Sikopi weer op voorsprong: 1-2. Sikopi kreeg zijn eerste strafworp, maar Lars Mattheyses miste deze. Toch wel een werkpunt voor volgend seizoen, die strafworpen. Vobako lukte de gelijkmaker met een ver schot. Vanuit de rebound bracht Arne Van Bavel Sikopi weer op voorsprong: 2-3. De Vobako-spelers zaten dicht op de bal, wat de passing bemoeilijkte. Dit weerhield Johan Moons en Enya Michielsen er niet van om de 2-5 te maken. Na twee goals van Vobako, waaronder een strafworp, stond het 4-5. De passing van Sikopi bleef echter ondermaats, wat de aanval bemoeilijkte. Gelukkig liep de verdedigende rebound wel vlot. Nikki van Poucke breidde de voorsprong terug uit naar 4-6. Een verdedigende fout betekende dat Vobako een strafworp kreeg: 5-6. Lars Mattheyses lokte een strafworp uit en scoorde deze zelf. Een schot van Vobako bracht de score op 6-7. Johan Moons, Enya Michielsen en Michelle Bogaerts stelden de ruststand vast op 6-10. 

In de tweede helft was het Vobako dat de score opende: 7-10. Johan Moons antwoordde voor Sikopi, maar Vobako hield tred: 8-11. Een verdedigende fout op de inloper en Vobako kon dichterbij komen met de strafworp. Een inloper van Enya Michielsen en een korte kans van Arne Van Bavel brachten Sikopi op 9-13. Vobako scoorde echter snel 3-maal en kwam terug tot op 1 goal: 12-13. Afwisselende goals van Johan Moons en Vobako en het stond 13-14. Vobako, dat duidelijk veel gretiger was, kon vervolgens gelijkmaken. Het kwam ook op voorsprong: 16-14. Lars Mattheyses verkleinde het verschil voor Sikopi, maar door wederom een fout op de inloper kreeg Vobako een strafworp: 17-15. Johan Moons lukte het schot, maar Vokabo hield stand. Na goals van Lars Mattheyses en tweemaal Vobako stond het 20-17.

Een verdiende eindstand voor een Vobako dat niet echt beter was, maar vooral veel gretiger. Sikopi kijkt echter al vooruit naar volgend seizoen, waarin de opdracht duidelijk is: zowel op het veld als in de zaal stijgen naar de topleague. Coaches Ilja Cordon en Sam Bedeer werden na de wedstrijd in de bloemetjes gezet, aangezien het hun laatste wedstrijd was.

Sara Bastiaensens en Rik Mattheyses

 

B-PLOEG
Vobako – Sikopi: 11-14

Tweede helft beslissend

De rust werd bereikt met een 6-6-stand, al had Sikopi eerst altijd voorgestaan. Sikopi-doelpunten waren van Jeroen Van de Velde, Mathias Van der Linden en Christoph Van Steelandt.

De tweede helft bracht meteen een 6-8-stand via Christoph Van Steelandt. Anke Willems met een knappe tip-in, Helena Relaes, Mathias Van der Linden met een omdraaibal en Jeroen Van de Velde zorgden voor 9-12. Een zeer ingewikkelde aanval resulteerde in een doelpunt door Mathias Van der Linden (10-13). Xander Dries legde ten slotte de eindstand vast: 11-14.

Rik Mattheyses

 

C-PLOEG
Forfait van Sikopi

Jammer genoeg moest Sikopi C forfait geven, wegens een gebrek aan spelers in de kern (examens e.d.).

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide