De strijd om 6de plaats!


Zondag 12/05/2019
Voorwaarts – Sikopi


C-ploeg: eindelijk terug in actie!

Eerste helft: Voorwaarts bleek al dadelijk sterker dan Sikopi en liep in enkele minuten tijd uit tot 4-0. Maar geleidelijk aan kon onze C dan toch gelijke tred houden en zo werd rusten geblazen bij een 9-5-score, mede dankzij doelpunten van Jelle, Sam, Joeri (die zijn verdediger prachtig in de luren legde), Leen en Cindy.

Tweede helft: Sam, Kobe en Cindy scoorden vlot van 12-5 tot 12-8 maar dichter geraakte onze C niet meer, ondanks korven van Leen, Jelle 2x, Kobe 2x, en Leentje M. De scheidsrechter floot uiteindelijk het einde van de partij met een 21-14-eindstand. Toch vonden we het geen slecht resultaat voor deze nieuw-samengestelde ploeg! 


B-ploeg: sterke match maar slechte afwerking!

Na nauwelijks twee minuten in de eerste helft stond er 4-0 op de bordjes. Via stip werd het 4-1 door Kilian. Charlotte volgde met 4-2, maar dan liep Voorwaarts verder uit naar 6-2. Mathias nam de 6-3 voor zijn rekening en Dante de 8-4. Charlotte lukte de 9-5 en Eva de 10-6. Kilian, met stip, bracht de score op 10-7 en vervolgens zelfs op 10-8. Onze B’tjes waren dus duidelijk van plan zich niet zo maar bij de situatie neer te leggen en legden voornamelijk een sterke vechtlust aan de dag!

De tweede helft verliep eerst heel evenwichtig. Christoph zorgde voor de 11-9 via stip, Kilian voor de 12-10 en de 15-11. Dante scoorde vervolgens via vrijworp de 15-12 en Vero tekende voor de 17-13 via een omdraaier. De eindscore was uiteindelijk 18-13.


A-ploeg: op en top!

Zo’n gelijkopgaande match hebben onze supporters misschien nog niet dikwijls beleefd: in de eerste helft gaven de bordjes maar liefst achtmaal een gelijke stand aan! Eerst werd het 1-1 via Johan, dan 2-2 via Kim met een omkeerbal. Vervolgens zorgde Sarah voor de 3-3, Nils voor de 4-4, Lars via stip voor de 5-5, Arne voor de 6-6, Johan met stip voor de 7-7 en ten slotte Kim voor de 8-8. Bij de rust gaf het scorebord 10-8 aan, in het voordeel van Voorwaarts dus.

In de tweede helft leek het even of Voorwaarts de leiding niet meer zou afgeven na het scoren van de 11de korf. Gelukkig liet onze A niet betijen en begon ons team aan een tegenoffensief. Kim – die een ijzersterke wedstrijd speelde – knalde de 11-9 binnen. Lars volgde met 11-10 en vervolgens kon weer Kim de stand opnieuw volledig in evenwicht brengen: 11-11. De spanning steeg ten top! Voorwaarts kende opnieuw succes, maar Johan maakte nog maar eens gelijk: 12-12. Voorwaarts gaf echter niet op, maar ook Sikopi bleef niet bij de pakken zitten. Lars scoorde immers de 13-13 na een eerdere 13de korf van de thuisploeg. Uit vrijworp kwam eerst de 14-13 tot stand, waarop Sarah zorgde voor een nieuwe tegenkorf en ze dus opnieuw gelijkmaakte. Wanneer Lars vervolgens ook nog een stip kon omzetten in 14-15, dachten we dat Voorwaarts het bijltje er zou bij neerleggen, maar niets was minder waar. De thuisploeg bleef strijdlustig en scoorde een nieuwe tegenkorf: 15-15. Johan bracht vervolgens de bordjes op 15-16, maar weer kwam Voorwaarts langszij met een vrijworp: 16-16. En dan gebeurde het onverwachte: Voorwaarts nam opnieuw de leiding met slechts enkele minuten voor de boeg. Kim vond dan dat het welletjes was geweest, want ze scoorde op vrijworp de 17-17. De spanning was en bleef te snijden. De laatste twee minuten gingen in en het kwam erop neer om zo veel mogelijk de bal te bezitten en de verdediging potdicht te houden. En dan, met nog maar een dikke minuut te spelen, ging Enya als een speer voorbij Julie Caluwe. De pas werd belemmerd door een speler van Voorwaarts en Enya moest naar de bal grijpen, een heer van Voorwaarts ging gretig voor de bal, helaas voor hem had Enya die als eerste onder controle, waardoor de heer van Voorwaarts hem uit haar handen sloeg. Het scheidsrechtersduo floot terecht voor een strafworp. De zenuwen gierden door ons lijf… Met nu nog minder dan een minuut te gaan, keken we hoopvol naar Johan die klaarstond op de stip. Johan, zo kennen we hem, bleef kalm en legde de bal binnen. Het publiek, de ploeg én de bank gingen alle uit hun dak! Wanneer onze verdediging de bal dan ook nog eens onderschepte en die kon terugbrengen naar de aanval, wisten we het allemaal zeker: DE TWEE PUNTEN ZIJN BINNEN! Wat een uiterst belangrijke stunt was dit! Dankzij deze winst springen we in het klassement over Voorwaarts, waardoor we – met deze stand van zaken – het degradatieduel vermijden.

We zijn echter, ook na deze prachtuitslag, nog niet zeker omdat alles afhangt van de uitslagen op de allerlaatste speeldag… Maar wat er komend weekend ook moge gebeuren, we mogen nu al uiterst trots zijn op onze kern. Ze hebben niet alleen een fantastisch seizoen gespeeld door kampioen te worden in de Promoleague en door de Beker van België te winnen, maar ook door te tonen dat zij terecht in de topleague staan. Maar de ultieme bekroning zou natuurlijk zijn, mochten we het degradatieduel kunnen vermijden door op de zesde plaats te blijven. Op zondag 19/05 wordt dus gespeeld om de knikkers: we hopen dan ook dat àlle supporters op post zullen zijn om onze kern te steunen en hem naar de overwinning te schreeuwen!


Verslag: Veronique Van Roy
Scoreverloop: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide