De spijtige berusting…

Zaterdag 13/02/2016
A-PLOEG: Sikopi – Meeuwen: 16-17

Speelden voor Sikopi: Johan Moons (6), Nils De Bremaeker (2), Lars Mattheyses (1), Jeroen Van de Velde (1), Mathias Van der Linden (1), Nikki van Poucke (2), Enya Michielsen (1), Indra Delbaere (1), Karen Van Brempt (1)

meeuwA

Deze wedstrijd tegen Meeuwen is allesbeslissend voor Sikopi. Bij winst blijven de kansen op behoud in de Topleague bestaan, bij verlies wordt dit quasi ondoenbaar. Sikopi zet dus alles op alles om de punten thuis op Linkeroever te houden.

Nikki opent de score voor Sikopi, maar Kevin Hens kan tegenscoren voor Meeuwen. Zahra Verhoeven (2x) en Renske Dardenne (2x) brengen Meeuwen op voorsprong: 1-5. Met een korte omdraaibal maakt Indra er 2-5 van. Op vrijworp verlegt Johan de bal aan Karen, die het schot scoort: 3-5. Na een verdedigende fout maakt Meeuwen echter de strafworp en meteen nadien maakt Yannick Wouters er 3-7 van. Johan Moons brengt Sikopi weer naderbij vanop schot: 4-7. Net voor de rust kan Meeuwen nog scoren, wat de ruststand op 4-8 brengt.

In de tweede helft opent Meeuwen de score met een inloper, maar Nikki kan tegenscoren voor Sikopi: 5-9. Meeuwen scoort vanop strafworp en wederom scoort Sikopi tegen, Johan deze keer. Renske Dardenne is echter duidelijk in vorm en vergroot de voorsprong terug naar 6-11. Enya Michielsen lukt dan een mooie inloper: 7-11. Vervolgens gaat het om en om, met goals van o.a. Jeroen en Lars: 9-13. Johan kan Sikopi 2 goals naderbij brengen, maar ook Renske Dardenne en Yannick Wouters kunnen weer scoren: 11-15. meeuwA2Met nog 5 minuten op de klok mag Sikopi een vrijworp nemen, maar Johan slaagt er spijtig genoeg niet in te scoren. Renske Dardenne doet dit echter wel en vergroot zo de voorsprong naar 11-16. Johan Moons speelt zich mooi vrij man-tegen-man en maakt de 12-16. Meeuwen scoort een strafworp, maar Nils en Johan scoren elk een ver schot tegen: 14-17. Mathias en Nils maken er in extremis 16-17 van, maar het heeft niet mogen baten.

Deze wedstrijd, die Sikopi absoluut diende te winnen, eindigt in het voordeel van Meeuwen. Sikopi wacht zo de aartsmoeilijke opdracht om nog punten te behalen tegen AKC, Scaldis of Boeckenberg.

Rik Mattheyses & Sara Bastiaensens

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide