“De Noorderwind” in een uitvoering van Sikopi-Riviera

Foto’s: Jan Van Brempt. Klik op een foto om het volledig album te bekijken.

De zaal is net afgelopen en daar zijn de maartse buien en aprilse grillen al. Geen weer om een hond door te jagen… maar we hebben kunstgras, dus is het veld bespeelbaar. Hoog tijd dat zulke regels uit de reglementen geschrapt worden. In een balsport waarbij de bal naar een korf op 3,5m moet gegooid worden (basisregel van onze sport), zou er ook met andere factoren dan enkel de staat van de ondergrond rekening moeten gehouden worden. 

Heeft gisteren het beste team gewonnen, of was dit de ploeg met het meeste geluk? Afstandsschoten zwieberden naar alle kanten, dus moest er vooral gezocht worden naar de korte kansen. Echter, als je je verdediger niet kunt lokken, omdat die weet dat je afstandsschoten toch niet zuiver zijn, dan wordt het moeilijk om op doorbraak te spelen. Na een voorronde veld, die enkel en alleen maar om de doefkes ging, misschien een ander punt om als korfbalbond eens over na te denken?

De wedstrijd, of wat ervoor moest doorgaan: 

Tijdens de eerste helft liep Sikopi uit tot 6-2, maar dan staakten de kanonnen. Was het kruit nat of ging de tegenpartij wat meer inzakken, wetende dat je er zo de kortere kansen makkelijker kunt uithouden bij stormweer? Riviera begon beetje bij beetje aan de achterstand te knabbelen en we gingen uiteindelijk rusten met 6-6.

Na de warme thee was het opnieuw Sikopi dat zich als eerste op het scorebord meldde. Maar de partij zou daarna even langzaam gelijk opgaan. Bij 8-8 kregen we dan de eerste tweepuntenkloof van Riviera en deze was jammer genoeg fataal voor Sikopi. Hoe hard de rabbits ook nog zwoegden, de wolven lieten hun klauwen zien en verdedigden hun voorsprong met hand en tand. Einduitslag: een povere 10-11.

Het was een wedstrijd om snel te vergeten. Laat ons nu vooral hopen dat er bij de volgende wedstrijden terug ‘korfbal’ kan gespeeld worden. Aan zulke wedstrijden in ‘hondenweer’ heeft niemand een boodschap.

Rudi Schram

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide