De kijk van de jeugdcoördinator

Het is zondag, middernacht, en ik ben nog steeds aan het nagenieten van de wedstrijden die dit weekend betwist werden. De A- en C-ploeg (kern) konden hun tegenstrever jammer genoeg niet verslaan. De pupillen, of moet ik ‘de griezelige spoken’ zeggen, namen met heel veel enthousiasme deel aan het Carnavalstornooi van Neerlandia, maar konden de wedstrijdjes zelf nog niet winnen. Dat komt nog spookjes, je zal het wel zien! De andere jeugdploegen wisten hun wedstrijd te winnen, mede dankzij hun enorme vechtlust! Dit was soms even ver zoek, maar met deze instelling komen we er wel, super!

Junioren
Zaterdagavond zag ik niet echt een mooie wedstrijd bij de junioren, maar wat opviel was dat er enorm veel vechtlust (zoals ik eerder al schreef) en geweldig sterke verdedigingsmomenten te zien waren! Zo werd de topscoorder van Boeckenberg A volledig uit de wedstrijd gehouden door heel het vak van Jeroen. Dat belooft voor onze toekomst!

Verder stonden we de hele tijd op achterstand, maar knokten we ons uiteindelijk terug in de wedstrijd. Enya was erg bij schot en scoorde 4 treffers! 

Junioren, jullie kunnen het en jullie hebben het bewezen. Blijf er nu in geloven! Win die inhaalwedstrijd tegen Floriant en alles is nog mogelijk! Go FOR IT!

 

Cadetten
Onze cadetjes moesten naar het verre Putte (bij Duffel) en de zoon hield me per sms op de hoogte. Putse… waar we tijdens het Nationaal Tornooi met 13-0 van verloren… op het veld met 10-5 verloren… de heenwedstrijd in de zaal met 5-8 verloren… Wel, jullie hebben hen nu VERSLAGEN met 5-8! Superknap gasten, doe zo verder! Dit wil dus zeggen dat we goed bezig zijn, trainersteam (Marc, Bob, Luka, Sam)! Maar dit wil ook zeggen dat er talent rondloopt! Supertrots!

Ik wens ook nog graag een speciaal woordje van dank te uiten aan de ouders van de ‘heen-en-weer-cadetjes’ :-). Telkens weer zijn jullie bereid om van de ene wedstrijd naar de andere te rijden, om de scholieren uit de nood te helpen. Super gewoon! DANKJEWEL.

 

Scholieren
Verde… de ploeg waartegen we met 7-2 de boot ingingen…  De peptalk begon: “Luister gasten, vorige week wonnen we van Vos Reinaert, waarvan we eerste wedstrijd ook met 10-2 verloren. Dus vandaag geen excuses! Inzet aan 100% van alle spelers en dan gaan we winnen!”

Tijdens de bespreking werd er gezegd wat we verwachtten bij het begin van de wedstrijd (om vroeg te kunnen scoren) en het eerste doelpunt liep al volledig volgens plan: 1-0 van Janne! Het tweede was niet volgens plan, maar who cares?! Scoren is de boodschap: 2-0 Joeri op strafworp (fout tegen Janne op doorloopbal)! De mooie steuntjes lagen aan de basis van de doorlopers van deze getalenteerde aanvalster. We gingen de rust in met een 2-1-voorsprong.

Na de rust scoorde Casper de 3-1 met een schot van bijna aan de middellijn. Goed op weg, zou ik zo zeggen. Maar Verde wisselde en er kwam een sterke dame in: 3-2. Dan maakten we maar weer een beginbal: 4-2 van Janne, nice! Verde bleef aanklampen en we wisten dat we het niet cadeau zouden krijgen: 4-3. Dan dacht Pauline: ‘ik wil hier ook wel scoren zene’ en ze legde de bal door de mand via doorloopbal: 5-3. Dan opnieuw Verde van ver: 5-4. We probeerden daarna weer een beginbal, maar Verde had dit door en speelde nu voor. Joeri kon hier echter van profiteren en hij scoorde een mooie omdraaibal: 6-4.

Verde wilde nog snel komaf maken met de Rabbits en dat was eraan te zien: van 6-4 ging het maar liefst naar 6-7! Pfff, dat voelde slecht, maar we bleven erin geloven en Janne werd foutief gestopt met een terechte stip als gevolg. De captain (Joeri) bleef koelbloedig en maakte er 7-7 van. Maar we verdienden meer en spraken de laatste tactiek af: ‘Johanna geeft pivot op Pauline en Pauline knalt binnen’. Wij vragen, zij doen… Zalig toch! Pauline maakte de verdiende overwinningsgoal!

PROFICIAT kleppers!! Ik wil even terugkomen op onze peptalk: iedereen 100% alles geven en dan winnen we… Wel, we hebben dat met alle 9 gedaan: goed verdedigd, redelijk goed uitgewerkt en fantastische aanvallen. Dus twee tevreden coaches!

1-0 Janne doorloopbal
2-0 Joeri strafworp
2-1
Rust
3-1 Casper ver schot
3-2
4-2 Janne doorloopbal
4-3
5-3 Pauline
5-4
6-4 Joeri omdraaibal
6-5
6-6
6-7
7-7 Joeri penalty
8-7 Pauline schotje achter korf

Steven Muys
Jeugdcoördinator

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide