Op bezoek bij de zwart-groene katten: Catba-Sikopi

C-ploeg: volledig gekelderd

Jelle opende de score waardoor Sikopi goed van start ging (0-1), maar dan kegelde Catba nog voor de rust 11 korven binnen, waardoor de tussenstand toch wel rampzalig was: 11-1!

In de tweede helft kon de scoremachine nog enigszins getemperd worden, mede dankzij de inbreng van enkele wisselspelers, waaronder Mario! Het werd eerst nog wel 13-1, maar dan konden Linda en Mario nog voor de 15-3 zorgen. Daarna kon Linda zich tot topschutter van de C kronen door de stand op 16-4 te brengen. De eindstand werd door het sterke Catba echter vastgelegd op 17-4.

Onze C-tjes zullen op alle onderdelen vooral extra moeten gaan samenwerken om betere resultaten te boeken. Maar we zijn ervan overtuigd dat ze als phoenixen zullen verrijzen uit de as en dus ook sterker zullen terugkomen!


B-ploeg: knappe eerste helft!

Sterk verdedigend én raak schietend liepen onze spelers al gauw zeven punten uit: 4-11 bij de rust. In de tweede helft dreigde Catba de bovenhand te nemen door de voorsprong te verkleinen (7-12), maar Leen stak daar een grote stok voor door zomaar eventjes viermaal binnen te knallen en zo de nonchalance die in het spel kwam te stoppen. Uiteindelijk behaalde Sikopi toch een duidelijke zege: 11-17. 

Scoorden voor Sikopi: Kilian en Sven beiden 3x, Christophe 2x, Robert en Krikry beiden 1x, maar de hoofdvogel was voor Leen, zij zorgde voor 5 mooie rozen!


A-ploeg: zwoegend en zwetend twee punten rijker

Van bij de start werd het een snelle en fel betwiste wedstrijd, aanvankelijk gelijkopgaand tot 3-3. Sarah 0-1, Mathias 2-2 en Johan 3-2 scoorden. Met een doelpunt van Arne nam Sikopi dan de leiding over: 3-4. Vervolgens kon Enya twee stippen – beide uitgelokt door Mathias – mooi omzetten tot 3-5, wat toch een iets veiliger gevoel gaf. Lars maakte er daarna 3-6 van en Kim 4-7. Catba bleef echter fysiek sterk aanklampen! Het verdere verloop van de wedstrijd vanuit het standpunt van Sikopi: Johan 6-8, Enya via een strafworp 7-9, Johan 7-10, Mathias 8-11, Sarah 10-12. Toch was het Catba dat nog het laatste woord had in de eerste helft en de score gelijk bracht op 12-12.

In de tweede helft werd de twijfel die was opgedoken, ongedaan gemaakt door Johan met dubbel succes: 12-14! Mathias belette toen een nieuwe gelijke stand: 13-15. Johan volgde met 14-16 en Mathias met 15-17. Toen Johan ook mocht stippen, werd het 15-18. Die score werd nog aangedikt door onze dames: Sarah bracht de 15-19 op het bord en Enya de 15-20. Na nog een laatste stip voor Catba (16-20), belette Sikopi dat Catba nog verder kon milderen. Johan knalde de 16-21 binnen en Mathias de 18-22. Lars wilde meedoen aan dat doelpuntenfestijn en liet de score oplopen tot 18-23. Vervolgens ging Sikopi via Johan naar 18-24 en via een handig balletje van Arne naar 18-25. Tempo en inzet bleven onze voornaamste troeven tot in de allerlaatste minuut! We noteerden nog een doelpunt vanop de vrijworp voor Catba, terwijl Mathias met een verre onderhandse alsook Krikry voor de 18-27 tekenden. Catba kon nog twee doelpunten maken en zo de eindstand vastleggen op 20-27. Een duidelijke, maar felbevochte zege die misschien nóg ruimer had kunnen zijn.


Verslagen: Veronique Van Roy
Scoreverloop: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide