Cadetten spelen sterke kruisfinale

AKC – Sikopi: 10-6

A: Hanne – Zahra / Celine – Kobe (1) – Tuur (1)
V: Janne (4) – Johanna – Joppe – Yari

Nadat de cadetten al de halve finale van de beker hadden bereikt, slaagden onze Rabbits er ook in om de kruisfinale van het veld te halen. Opnieuw tegen het oppermachtige AKC wisten we dat de kans onbestaande was om ons te plaatsten voor de finale, maar onze cadetten zouden hun vel duur verkopen. In de beker verloren we van AKC met 11-2 en vorige week in de competitie met 11-3. 

Zaterdagmorgen in het Rivierenhof zijn onze cadetten evenwel scherp. De verdediging zit strak en we krijgen onze kansen in de aanval. We lijden helaas iets te veel balverlies in het uitverdedigen en we missen een aantal mooie kansen. In de eerste helft is het Janne die eerst de strafworp mist maar zelf in de rebound binnenlegt, en Kobe vanop de stip na een fout op zichzelf, die de doelpunten maken. Rusten gaan we met een 4-2-achterstand.

In de tweede helft gaat AKC meer druk zetten, worden onze zwakke punten nadrukkelijk opgezocht en krijgt het aanvalsvak van Tuur het bijzonder moeilijk. Kobe en Tuur geraken niet uit de greep van hun verdediger, terwijl Hanne zich de naad uit het lijf loopt om het vak te doen draaien en Celine goed de lijnen loopt. Tuur kan toch knap scoren van onder de korf uit een vrijworp en Hanne’s mooie doorloper wordt helaas afgekeurd wegens een onzichtbare loopfout. In het andere vak krijgen we de grote Janne-show te zien. Joppe en Yari werken bijzonder hard en in de oplossing brengen zij keer op keer de steunen voor onze snelle dames. Janne was onhoudbaar en scoort in de tweede helft 3 loepzuivere inlopers. De paniek in het AKC kamp was te voelen elke keer onze dames in de spits gingen.

Dit was een knappe wedstrijd van onze cadetten. Ik wil maar even meegeven dat AKC dit seizoen in de veld- en zaalcompetitie nog nooit 6 doelpunten heeft moeten slikken. Als we die penalty niet missen en het doelpunt van Hanne wordt niet afgekeurd, hadden het er 8 geweest. Laten we even terugdenken aan het Nationaal Tornooi in september waar we door alle A-ploegen gewoon van het veld werden gespeeld en laten we kijken waar deze ploeg nu staat. De progressie van deze groep is fenomenaal en het was voor mij een plezier om deze toffe en sterke ploeg te mogen trainen.

Bob Delbaere

1 reactie

  • Steven Muys op 10 mei 2015 om 20:12
  • Reageer

  Beste cadetten,
  De progressie die jullie gemaakt hebben, is inderdaad “ongelooflijk” ”fantastisch” ”schitterend” en ga zo maar door… Het mooie is dat zelfs de trainer van AKC me dit kwam vertellen!!
  Aan alle spelers, trainers en ouders: nen DIKKE PROFICIAT voor dit geweldige seizoen!!
  Ik kan als jeugdcoördinator alleen maar hopen dat jullie deze progressie blijven verderzetten, zodat we jullie later kunnen terugzien in onze eerste ploeg!! EEN TROTSE STEVEN MUYS :-)!!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide