Cadetten plaatsen zich voor halve finale BvB!

Sikopi – Putse: 6-1 (rust 3-1)

A: Hanne (2) – Janne – Tuur (2) – Joppe
V: Johanna – Kaylee – Kobe (1+1s) – Yari

Zaterdagmiddag speelden de cadetten de kwartfinale van de beker van België tegen het sterke Putse, zaalfinalist. We probeerden nieuwe vakken uit en moesten afwachten wat dat zou geven. Sikopi start geweldig en Hannes dame weet niet waar ze het heeft en wordt langs alle kanten voorbijgelopen. Hanne heeft welgeteld 3 minuten nodig om met twee knappe doorlopers, waarvan de tweede op een schitterende lange bal van Janne, de bordjes op 2-0 te zetten.
In het andere vak gaan de aanvallen iets moelijker. De kansen die we krijgen – en dat zijn er toch heel wat – gaan naast. Er wordt hard gewerkt door Yari en Kaylee maar Kobe zit in de greep van de sterke Putse-kapitein en zoekt het steeds te dicht bij de korf. Dan maar de steunen zetten voor Johanna en wanneer onze captain gehinderd wordt bij de doorloper, zet Kobe om vanop de stip. Vlak voor de rust kan Putse nog tegenscoren.

Na de nodige peptalk en tactische richtlijnen laat Tuur eindelijk zien wat hij met zijn snelheid kan doen als hij de ruimte gebruikt. Van hoog in het vak met een scherpe beweging verschalkt hij tweemaal na elkaar zijn verdediger en werkt hij evenveel maal mooi af om de stand op 5-1 te brengen. We domineren de wedstrijd en we missen veel kansen, maar Kobe kan toch nog net voor tijd met een snelle omdraaier de eindstand op 6-1 brengen. Wat een overwinning!

Tactisch pakte de verandering van de vakken goed uit, maar dit kan natuurlijk alleen maar werken als de opdrachten worden uitgevoerd en dat deden de cadetten schitterend. Joppe speelde een voortreffelijke match als werker en afspeelpunt en liet geen steken vallen in verdediging. Dit is fenomenaal voor een baasje van amper 8 jaar oud. Tuur begint zijn mogelijkheden te ontdekken en laat elke wedstrijd zien dat hij beter en beter wordt. Nog een beetje werken aan de techniek en de concentratiefoutjes eruit om een echte topper te worden. Yari ontdekt ook dat hij loopvermogen heeft. Vandaag speelde hij in de combinaties en zorgde zo voor veel meer gevaar. Met een beetje meer geluk had hij er een paar knappe binnen gelegd. Kobe was vandaag vergeten dat hij snel is als hij de ruimte gebruikt. Te veel zocht hij het te dicht bij de korf en dat gaat niet met een heer die twee koppen groter is. Kaylee speelde weer zeer sterk en de progressie van deze jonge dame is opmerkelijk. Waar dit meisje een paar maanden geleden nog totaal verloren liep, brengt ze nu de steunen, zet ze de blocks en loopt ze mee de lijnen in het combinatiespel. Onze heilige Drievuldigheid Hanne, Janne en Johanna zijn natuurlijk nog altijd de ruggengraat van deze ploeg. Vandaag was Hanne de afwerker van dienst maar ik was bijzonder in mijn nopjes met de prachtige voorverdediging die deze dames lieten zien. Het spel van Putse liep vooral over de heren en onze dames zorgden ervoor dat er geen bal naar binnen kwam. Dit is hoe we Putse tot slechts één enkel doelpunt beperkten en de match wonnen. Proficiat gasten. Nu op naar die halve finale tegen AKC.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide