Cadetten: hard werken loont!

ASKC – SIKOPI: 4-5

A: Johanna (1+1s) – Kaylee – Tuur (1) – Joppe
V: Hanne (1) – Janne – Yari (1) – Kobe

Ik had het vorige week al geschreven: de cadetten zitten in stijgende lijn. Op het nationaal tornooi verloren we nog met 3-8 tegen ASKC en we staan dan ook met een bang hartje op woensdagavond in de regen aan de sportvelden van de Zeurt. We worden er niet geruster op wanneer de thuisploeg al in de eerste minuut van de wedstrijd een inloper kan scoren. Dit was evenwel het sein voor onze cadetten om wakker te schieten en geconcentreerd te blijven in verdediging. Dit vak zal geen foutjes meer maken in verdediging en houdt het zaakje goed gesloten tot vijf minuten voor tijd. In het andere vak kan rustig opgebouwd worden en gaat de passing mooi over vier, waarbij Johanna en Tuur regelmatig tot kansen komen. Het is Tuur die na een knappe combinatie van onder de korf de gelijkmaker scoort. Helaas wordt dit onmiddellijk gevolgd door een onoplettendheid in verdediging en ASKC komt terug op voorsprong. Onze aanval versiert kans na kans en Hanne brengt met een schot de bordjes terug gelijk. Vlak voor rust zorgt Johanna vanop de stip voor de voorsprong 2-3.

SIKOPI komt sterk uit de kleedkamer en Johanna schiet ons van ver op twee doelpunten voorsprong. De beide ploegjes zijn mekaar waard maar de Rabbits werken harder in de uitverdediging en menig bal wordt gerecupereerd. Zeker als het nat is en het veld zwaar loont de pressing. ASKC maakt de aansluitingstreffer, maar Yari herstelt met een knappe aanvalsactie de voorsprong. ASKC pakt een time-out met nog zeven minuten op de klok. Opnieuw gefocust maakt de thuisploeg de 4-5 en onze aanval komt niet meer tot scoren. De cadetten blijven evenwel rustig, vertragen het spel bij hoge druk van ASKC en combineren voor de rest de wedstrijd uit. Heel knappe winst die onze cadetten op een derde plaats in het klassement brengt. Wie had dat gedacht ?

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide