Cadetten bekeren verder!

Beker van België:
Voorwaarts – SIKOPI: 0-2

Aanval: Johanna Relaes, Kaylee Vervaecke, Kobe Delbaere (1), Yari Keunen (1)
Verdediging: Hanne Lampaert, Janne Peirsman, Joppe Peeters, Tuur De Pus

Door het spel van de loting is Voorwaarts voor deze 1/8ste finale van de beker van België thuisploeg op Linkeroever. We zijn compleet in het ongewisse over de sterkte van de tegenstander, want VW komt uit in de U14-reeks. Ze hebben daar geen potten gebroken op het nationaal tornooi en aan de uitslagen te zien, hebben ze moeite om het hoofd boven water te houden. Deze ploeg wil dus wel wat laten zien in de beker.

Van in het begin van de match is het duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Er wordt goed verdedigd en we hebben het moeilijk om kansen te creëren. Het zal duren tot de 11de minuut alvorens Yari de eerste kan scoren. Een typische Yari-goal: rebound pakken en van kort achter de korf binnenleggen. Het is werken voor beide ploegen. Voorwaarts kan iets meer kansen nemen, maar heeft geen geluk met de afwerking. Ruststand: 1-0.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Beide teams hebben het moeilijk om echt goede kansen te vinden. Nu moeten we niet zo lang wachten op een doelpunt en het is Kobe die na vijf minuten achter de korf zijn heer verschalkt en binnenprikt. Na de vakwissel gaat het nog moeilijker voor SIKOPI, want Voorwaarts verdedigt echt goed. Vreemd is wel dat Voorwaarts ook heel strak gaat uitverdedigen met veel druk op alle lijnen. Onze cadetten laten zich niet vangen en werken de bal steeds heel rustig uit en nemen hun tijd, zonder noemenswaardig balverlies te lijden. Uit de weinige kansen die we nog krijgen kunnen we evenwel niet meer scoren, maar ook voor Voorwaarts lukt het niet meer, ook niet op de drie vrijworpen die ze krijgen.

We moeten weten dat de uitslag evengoed omgekeerd had kunnen zijn en dat er dus werk is aan het spel van onze cadetten. Vooral het speltempo zou omhoog moeten en de bal moet beter rond, zonder altijd direct die steun te zoeken. Evenwel, opdracht volbracht en op naar de kwartfinales van de beker, die gespeeld worden op 28 maart 2015.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide