BvB: Sikopi maatje te klein voor Scaldis

Vrijdag 23/09/2016
Beker van België: Sikopi – Scaldis: 8-18

Sikopi maatje te klein voor Scaldis in de Beker

Speelden voor Sikopi: Lars Mattheyses, Nils De Bremaeker, Jeroen Van de Velde, Johan Moons, Joni Junes, Enya Michielsen, Karen Van Brempt, Nikki van Poucke, Arne Van Bavel, Indra Delbaere

Sikopi begon deze bekerwedstrijd zonder de 2-goals-voorgift. Twee uren voor de wedstrijd werd dit beslist, begrijpe wie begrijpen kan.

Na de eerste 5 minuten zonder goal, opende Scaldis de score met een vrijworp. Een fout ‘heer op dame’ kostte Sikopi de 0-2. Goals van Nils de Bremaeker, Jeroen Van de Velde en Johan Moons konden niet beletten dat Scaldis uitliep naar maar liefst 3-12. Scaldis was steeds net dat stapje sneller en strafte foutjes in de Sikopi-verdediging vakkundig af. Sikopi behaalde ook weinig rebounds, waardoor het moeilijk leek om de aanval op te bouwen. Drie goals op een helft was überhaupt te weinig om degelijke tegenstand te kunnen bieden. Daar bovenop haalde Nils De Bremaeker een gele kaart voor “reclameren”. Geen goede start van deze wedstrijd, dat kan je wel zeggen. 

VAN BAVEL Arne

Arne Van Bavel

In de tweede helft kon Scaldis openen, maar Jeroen Van de Velde klampte meteen aan. Vervolgens een poos zonder goal, met een jammer genoeg gemiste inloper van Karen Van Brempt. Het aandeel in gewonnen verdedigende rebounds steeg gelukkig, o.a. dankzij Nils De Bremaeker. Jammer genoeg volgde het aanvalsvak nog niet. Dan uiteindelijk toch Arne Van Bavel met de 5-13. Sikopi slaagde er niet in een degelijke aanval op te zetten, door de verdedigende druk van Scaldis. 5-15 werd het, maar Arne Van Bavel speelde het slim en maakte er 6-15 van. Via o.a. Enya Michielsen en Joni Junes werd het nog 8-18, een terechte winst voor het veel sterkere Scaldis.


Sara Bastiaensens

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide