Broodnodige en welverdiende punten na een rasechte thriller

09/01/2016
AKC A – Sikopi A: 18-19

akc

Sikopi: Nils De Bremaeker (3), Jeroen Van de Velde (4), Johan Moons (4), Lars Mattheyses (5), Indra Delbaere (2), Enya Michielsen (1), Karen Van Brempt, Nikki van Poucke

Voor de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar – en tevens ook de laatste van de eerste ronde – wordt Sikopi verwacht bij AKC. Sikopi is erop gebrand om broodnodige punten thuis te halen, maar bij de zaalfinalist van vorig jaar wordt dat niet gemakkelijk. Bovendien speelt spits Yve Van Harneveldt, tot vorig jaar een vaste waarde bij Sikopi, sinds begin dit jaar voor AKC.

AKC begint sterk en maakt de 2-0, maar Sikopi kan o.a. via Nils en Johan bijkomen: het wordt 3-3. Lars brengt Sikopi op voorsprong met een ver schot en een vrijworp. Shiara Driesen en Johan maken er 4-6 van. Van op schot breidt Lars de voorsprong uit naar 4-7. AKC neemt de eerste time-out. Na enkele minuten kan AKC terug scoren, waarna meteen een strafworp volgt: 6-7. Met nog 5 minuten op de klok lukt Johan de 6-8 van op schot. Na een fout onder de korf kan Lars met een strafworp de voorsprong uitbreiden naar 6-9. Yve Van Harneveldt en Indra maken er 7-10 van. Na een mooie combinatie kan Jeroen de score uitbreiden tot 7-11, wat meteen ook de stand is bij het einde van de eerste helft.

In de tweede helft kan AKC de score openen en ze komen meteen drie goals naderbij. Via Indra bij Sikopi en Yve Van Harneveldt bij AKC wordt het 11-12. Enkele minuten verstrijken voor Lars een wegtrekker scoort, waardoor de score terug wordt uitgebreid tot 11-13. AKC kan tegenscoren, maar met een schot van aan de middenlijn gooit Jeroen mooi de 12-14 binnen. Lars en Nils combineren mooi, en Lars bedient Nils om de 12-15 te scoren. De goals vallen nu aan beide kanten en met nog 5 minuten te gaan staat het 14-17. Met een schot achter de korf kegelt Nils mooi de 14-18 binnen. AKC blijft wel mee scoren, via strafworp. De voor AKC ingekomen Wim Harrus en ook Yve Van Harneveldt brengen hen terug dichterbij: 17-18. Van op strafworp maakt AKC gelijk, het belooft een thriller te worden! Met nog 30 seconden te gaan, lukt Johan een mooie inloper en zo brengt hij Sikopi terug op voorsprong. Sikopi mislukt in de laatste 14 seconden nog een pass, waardoor AKC toch nog de bal kan recupereren. Even lijkt het erop dat AKC nog een vrijworp zal mogen nemen, maar met nog slechts 1 seconde op de klok kunnen ze deze niet meer nemen. Zo eindigt de wedstrijd op 18-19 in het voordeel van Sikopi.

MATTHEYSES LarsLars Mattheyses geeft zijn visie op de wedstrijd:

“Ik denk dat we de verdiende winnaars waren. Heel de ploeg heeft prachtig gespeeld, met een extra pluim voor onze dames. Dit zijn werkelijk gouden punten voor ons.”

 

 

AKC B – Sikopi B: 13-15
Ongelooflijk eindoffensief”

Mathias Van der Linden (4), Xander Dries (3), Arne Van Bavel (3), Christoph Van Steelandt (2), Joni Philips, Zoë De Roeck (2), Sarah Maes (1), Luka Snoeck, Ine Schrauwen

Zoë opende de score voor Sikopi, maar AKC nam vlug de leiding over: 4-1. Sikopi klampte moedig aan en zo stond het 7-5 bij de rust.

In de tweede helft scoorde Sikopi mee met AKC, maar toch kon de tegenpartij de voorsprong uitbouwen tot 12-9. Dan kon Sikopi via Xander en Sarah twee goals naderbij komen. De gelijkmaker hing in de lucht, maar werd jammer genoeg tweemaal afgekeurd. Mathias scoorde dan toch de verlossende gelijkmaker van aan de zijlijn. In de spannende eindfase scoorden zowel AKC als Sikopi, maar dan zorgden Mathias en Arne voor de verlossende doelpunten. Eindstand: 13-15.

Joni Philips liet zich opmerken door een sterke verdediging en de tactische wissels in de eindfase bewezen zeker hun nut.

 

AKC C – Sikopi C: 11-5
“Record aan gemiste kansen”

Niels Van Brempt, Xander Dries, Sam Muys, Ruud Tiebos, Helena Relaes, Nina Arens, Pascale Ooms, Anke Willems, Sara Bastiaensens

Tot 2-2 gaat de wedstrijd gelijk op, met goals van Xander en Nina. De stand bij de rust is 4-3. In de tweede helft kon Sikopi nog nauwelijks scoren (enkel goals via Xander en Niels) en AKC kon de score stelselmatig uitbouwen. Zo kwamen we op een eindstand van 11-5.

Rik Mattheyses & Sara Bastiaensens

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide