Boeckenberg-Sikopi: 2de helft erg spannend!

A-PLOEG:
Boeckenberg – Sikopi: 23-16

Starters: Johan Moons (7), Karen Van Brempt, Nikki van Poucke, Sarah Maes (1), Enya Michielsen (1), Joni Philips, Nils De Bremaeker (4), Mathias Van der Linden (2)

Wissels: Jeroen Van De Velde (1) i.p.v. Joni Philips, Lars Mattheyses i.p.v. Mathias Van der Linden, Mathias Van der Linden i.p.v. Lars Mattheyses, Lars Mattheyses i.p.v. Jeroen Van De Velde

Op zondag 3 januari, wanneer de andere ploegen genieten van hun welverdiende kerstvakantie, speelt Sikopi de fel gecontesteerde wedstrijd op Boeckenberg. Door afwezigheid van vele spelers zien we ons met pijn in het hart genoodzaakt om forfait te geven met B- en C-ploeg, iets wat Sikopi anders nooit overkomt. Ook starten we met een sterk gewijzigd team. Zo is Philippa afwezig en blijft Lars aan de kant. Boeckenberg is ongetwijfeld in bloedvorm, tijdens hun voorbereiding voor de Europacup. Ondanks de uiterst moeilijke omstandigheden, is een schare trouwe supporters van Sikopi opgedaagd om hun spelers aan te moedigen bij deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. 

Boeckenberg start sterk en scoort zijn eerste shot via Jesse De Bremaeker. Sikopi heeft aanvankelijk moeite om de aanval op te bouwen en kan moeilijk tot shot komen. Karen Van Camp scoort de 2-0, maar Sikopi houdt een vrij constante verdediging en komt gelijk via inlopers van Enya en Mathias. Door een strafworp en shot van Jesse De Bremaeker en twee korte shots van Nikki Schilders kan Boeckenberg uitlopen tot 6-2. Sikopi neemt kansen, maar die zijn niet erg zuiver. Ook Boeckenberg worstelt met onzuivere shots. Door een fout onder de korf kan Johan een strafworp omzetten, maar Karen Van Camp scoort meteen het tegendoelpunt: 7-3. Na enkele minuten van loze kansen aan beide kanten mag Nick Janssens een vrij shot scoren. Door een fout op de steun kan hij bovendien een strafworp omzetten, waarna Karen Van Camp een doorloopbal scoort en de score zo op 10-3 brengt. Johan maakt met een ver shot de vierde goal voor Sikopi, maar Nikki Schilders en Nick Janssens vanop strafworp maken er 12-4 van. Sikopi krijgt een vrijworp, die Johan met een schijnbeweging mooi afmaakt. In de slotminuten van de eerste helft scoren Johan en Nils elk nog een shot, maar ook Nick Janssens lukt nog een korte kans. Stand na de eerste helft: 13-7.

MOONS JohanDe tweede helft gaat langs beide kanten moeizaam van start. Johan kan de score openen (tweemaal vanop shot). Boeckenberg en Sikopi scoren elk via Nikki Schilders en Mathias. Jeroen komt in de plaats van Joni en scoort meteen. Hij mildert het verschil zo tot 14-11. Zowel Sikopi als Boeckenberg scoren tweemaal en dan volgt een time-out van Boeckenberg. Na de time-out zet Johan meteen een mooie doorloper om, waarna Nils de 16-15 scoort. Het wordt spannend, dames en heren! Voor Sikopi wordt de gelijkmaker afgekeurd, waarna Nikki Schilders aan de andere kant kan scoren: 17-15. Boeckenberg krijgt een strafworp, die Jesse De Bremaeker omzet. Daardoor kan Boeckenberg terug uitlopen tot 18-15, met nog ongeveer 5 minuten te gaan. Jolien Herthogs kan op schot 19-15 scoren. Mathias lokt mooi een strafworp uit onder de korf, maar laat jammer genoeg na die te verzilveren. Nils scoort nadien gelukkig meteen het shot: 19-16. Daarna scoort Boeckenberg echter nog viermaal en zo wordt de eindstand vastgelegd: 23-16.

Deze score doet echter geen recht aan het verloop van de wedstrijd, die vooral in de tweede helft gelijk opging. Al bij al een puike prestatie van Sikopi, dat met een sterk gewijzigd team toch veel vertrouwen kon opbouwen naar de volgende wedstrijd toe.

Sara Bastiaensens & bompa Rik

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide