BK Beachkorfbal op Sikopi was groot succes!

Afgelopen weekend was het verzamelen geblazen voor de 2de manche van het Lensonline BK Beachkorfbal. Ditmaal trokken we naar Linkeroever, waar het tornooi plaatsvond op de nieuwe beach-accommodatie van Sikopi.

Zaterdag waren de U16-teams aan zet, maar jammer genoeg was het (herfst)weer spelbreker van dienst. Bijgevolg zat er voor de organisatie niets anders op dan het tornooi af te gelasten.

Voor zondag zagen de weersvooruitzichten er veel beter uit, en zo bleek! Onder een blauwe hemel kon het seniorentornooi van start gaan.

Maar liefst 19 teams tekenden present, en maakten er een zeer geslaagd tornooi van. Na een stevige voorronde in 4 poules, met zeer degelijke, spannende en spektakelrijke wedstrijden, was het tijd voor een finaleronde. Een winnaar moet er namelijk ook zijn. 

Jammer genoeg duren mooie liedjes meestal niet lang, en trad het weer opnieuw op als spelbreker van dienst. De hemelsluizen gingen opnieuw open.

Na overleg met de teams werd beslist om de finaleronde in te korten, en zo het tornooi vroeger te beëindigen dan gepland. Het aspect fun, zowel voor de teams als de volgers, is een belangrijke factor, en deze werd jammer genoeg overspoeld door het natte weer.

Er werd gekozen om door te gaan met de 2 beste teams uit elke poule, om zo toch tot een apotheose te komen. De andere teams werden volgens de stand in de poules gelijkgesteld qua klassering.

Uiteindelijk speelden Sikopi 1 en Borgerhout een spannend slotstuk. Beide hadden zich verzekerd van de finale na winst tegen respectievelijk Royals en Minerva.

Sikopi nam de beste start, maar Borgerhout vocht terug en zorgde met een sterke 2de helft voor een spannend slot. Uiteindelijk was het toch Sikopi 1 dat het laken naar zich toe trok, zo bleef de trofee in eigen huis.

Ondanks het mindere weer, kunnen we toch besluiten dat het tornooi zeker geslaagd is. Ook de teams (en coaches) kunnen terugblikken op een doorgedreven fysieke training. Goed om de voorbereiding in te zetten.

Einduitslag:

1. Sikopi 1
2. Borgerhout
3. Royals/Minerva
5. Sikopi 2/Catba 2
7. Ahoi/Royals T(w)o
9. ASKC/Catba 1/Spartanen/Schip
13. Dutch & Drunk/Kwik/KC Leuven1/Neerlandia
17. KC Leuven 2/Supernova/HKC

Een woord van dank is absoluut op zijn plaats voor de mensen van Sikopi, die zorgden voor een perfecte organisatie, samen met de medewerkers van het Comité Beachkorfbal.

Tot slot een extra dankwoord aan de aanwezige scheidsrechters, die mede gezorgd hebben dat het tornooi kon plaatsvinden.

Hopelijk tot volgende week op de slotmanche in Lubbeek.

Namens het Comité Beachkorfbal
Nik Van Loock

Bron: Comité Beachkorfbal

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide