Bekerwedstrijd Sikopi – Temse

Temse kon deze match starten met twee goals voorsprong (de voorgift zoals men dat dan zo mooi noemt) omdat zij een klasse lager spelen dan Sikopi, met name in de Promoleague. In theorie startten we de match dus meteen met een achterstand (0-2), maar in de praktijk kon Temse in feite nooit echt op voorsprong komen. Maar voorgift is voorgift en dus zal dit verslag ook starten met een 0-2 op papier. 

Het winderige weer ten spijt had Johan onmiddellijk prijs en knalde hij de 1-2 op het bord. Maar een sterk Temse herstelde de voorgift in 1-3. Lars scoorde gelukkig vlug 2-3, maar met een stip werd het 2-4. Toen goochelde Johan in enkele minuten de voorgift weg: 4-4. Temse legde zich daar niet bij neer en gooide de 4-5 binnen. Lars moest vervolgens de score een tweede maal effenen en hij zorgde dus voor de 5-5. Mathias en Sarah knalden 7-5 binnen, maar toch bleef Temse hardnekkig standhouden. Een eigenschap die ze al jaren de hunne mogen noemen. Het lukte nog in 7-7 en ook na een treffer van Mathias (8-7) kon Temse opnieuw de stand tot 8-8 brengen. Met deze stand gingen we meteen ook de rust in. 

In de tweede time bracht Lars ons terug voor, waarna Enya al snel zijn voorbeeld volgde: 10-8. Om zeker te zijn dat alle twijfel zou verdwijnen, knalde ook Mathias tweemaal raak. Met die 12-8 stand leken we al relatief veilig te zijn en leek Temse toch even aan het wankelen gebracht te worden. Toch werd het eerst nog 12-9 alvorens Lars (13-9) en Mathias (14-10) het immer strijdende Temse konden intomen. Bij een 14-12 stand werden Christoph en Nils ingezet en werd Lars en Johan even rust gegund. Er werd tot het einde nog regelmatig verder gescoord: Mathias 15-12, Arne 16-13 en Johan (die even voor het einde opnieuw het veld opkwam) 17-14. De eindstand werd vastgelegd op 17-15 (of indien u de voorgift tijdelijk negeert: 17-13). 

Deze match was zeker en vast een streling voor het oog voor het publiek. Ondanks het feit dat je met Temse nooit écht klaar bent, kwamen we ook nooit echt in de problemen. We blijven in de beker en danken dat aan het degelijke ploegspel. Voortdoen zo! 


Verslag: Veronique Van Roy

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide