1 mei werd een echte feestdag!


Finale Beker van België
Sikopi – Riviera/Deurne


De dag waarop 1 mei een echte FEESTdag werd voor onze club

In de eerste time zagen de supporters een flitsende start van Arne die op korte tijd 2-0 lukte. Maar Riviera/Deurne sloeg even vlug terug met een ‘lucky ball’ die in de korf botste na een reboundduel en een stip. Na een vrijworp nam Riviera/Deurne zelfs de leiding: 2-3! Een keurige inloper van Enya effende de score: 3-3. Intussen kon Johan doelkansen omzetten in 4-3 en 5-3. Sikopi kon nu kalmer aanvallen en zo kon Kim knap afwerken zodat een 6-3 op het scorebord kwam. Johan en Lars konden vervolgens de voorprong nog vergroten: 7-4 en 8-4. Riviera/Deurne kon op dat moment zijn eerste échte speelgoal maken waardoor het 8-5 werd. Op dat moment besloot Bart een tactische wissel door te voeren met de inbreng van Mathias. Dat plan loonde al meteen, want zijn tegenstander kreeg een stip tegen, die Enya kon binnenleggen. Meer zelfs, ze maakte er een ‘losse’ van. Op die manier gingen we de rust in met een mooie 9-5.

In de tweede helft gingen we nog even voort op het elan van de eerste helft. Lars zorgde voor 10-5, Enya voor 11-6 via een schot én voor 12-6 via een doorloper. Maar dan sloeg de wedstrijd plots helemaal om. Riviera/Deurne kon eerst tweemaal de kloof verkleinen waardoor het 12-8 werd, waarna Kim vervolgens met een inloper een nieuwe vijfpuntenkloof op het scorebord bracht: 13-8. Helaas vloeide op dat moment het tempo verder uit de wedstrijd en kon Riviera/Deurne, met wat meeval, nog viermaal raak treffen. Zo eindigde deze bekermatch nog op 13-12.


Verslag: Rik Mattheyses en Veronique Van Roy

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide