A-ploeg stunt opnieuw!


Zondag 05/05/2019
Kern: Sikopi – Boeckenberg


C-ploeg: kwam jammer genoeg weer niet in actie


B-ploeg: zwaar ontgoocheld!

De match was nog maar nauwelijks gestart of onze B’tjes keken al tegen een zware 0-5-achterstand aan. Maar dan kon Christoph eindelijk de nul wegschieten en Charlotte lukte vervolgens 2-6. Een echte verandering kwam er evenwel niet… en dus werd rusten geblazen bij een 4-14-achterstand. Enkel Kilian met stip en Dante hadden op dat moment nog kunnen tegendoelen.

In de tweede helft waren we niet alleen in hetzelfde bedje ziek, maar moesten team én supporters lijdzaam toekijken hoe Boeckenberg verder over onze B’s heenwalste. De match eindigde op een onbegrijpelijke 6-20. Alleen Mathias en Christoph scoorden nog 5-15 en 6-15. Het werd op dat moment bang afwachten wat de A-ploeg ervan zou maken!


A-ploeg: nieuwe stunt!

Net zoals bij het duel tussen de B-ploegen startte Boeckenberg vinnig en stond het na 5 minuten met 0-2 voor, maar nu verhinderde Lars verder uitlopen van Boeckenberg. Met stip werd het nog even 1-3, maar nu remde Enya 2-3 af. Boeckenberg poogde nog steeds verder weg te sluipen en kon zelfs een 2-5-stand op de bordjes plaatsen. Krikry kwam echter tussen en bracht de score op 3-5. Na 3-6 vonden onze A’tjes dat het genoeg was geweest: Enya, Johan en Sarah (met de gelijkmaker) maakten er 6-6 van. Kim slaagde er dan zelfs in Sikopi voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te brengen: 7-6. Met stip werd het vervolgens terug gelijk (7-7). De spannende wedstrijd verliep verder zeer evenwichtig en bij de rust stond een 12-12 op het scorebord. Voor Sikopi schoten Johan (8-8), Nils (9-8), Johan (10-9), Lars (11-9) en nog eens Johan (12-11) raak.

De beslissing moest dus in de tweede helft vallen! En dat zou Sikopi dan ook weergaloos doen! Nils, Enya (met stip) en tweemaal Johan stoomden door naar 16-12, gevolgd door Sarah, Lars en Enya met 19-14. Enya en Johan deden er elk nog maar eens twee scheppen bovenop en maakten er tezamen 23-16 van. De ingevallen Mathias pikte ook zijn doelpuntje mee (24-17). Enya met haar zevende boogschot, Johan met stip – uitgelokt door Lars – en een laatste vrijworp van Boeckenberg zorgden voor de voor Sikopi fantastische eindstand van 27-19!

Ploeg en coach vormden een keisterk team met zijn samenspel, waarbij onze beste doelschutters gepast in positie werden gebracht. Ook het verdedigingswerk en het sterke reboundwerk waren opperbest. Een dikke proficiat voor de hele ploeg!

Dankzij deze overwinning kon Sikopi over Boeckenberg springen in het klassement en zich loswrikken van de voorlaatste plaats. Bovendien kwam Sikopi daardoor op gelijke hoogte van Voorwaarts. Die twee ploegen hadden echter nog een inhaalmatch tegen elkaar te spelen op woensdag 8 mei. Daarin trok Boeckenberg aan het langste eind, waardoor het over Sikopi en Voorwaarts kon springen in het klassement. Hierdoor wordt de wedstrijd tussen Sikopi en Voorwaarts op zondag 12 mei eens zo belangrijk én spannend!


Verslag: Rik Mattheyses en Veronique Van Roy

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide