7de plaats voor onze U14 op Nat. Tornooi

u14foto

  • Sikopi – KCBJ: 6- 4
  • Sikopi – Temse A: 3-7
  • Sikopi – Leuven: 6-2

De ploeg:
Johanna (3) – Janne (2) – Lena (1) – Pauline – Hanne
Kobe (5) – Tuur (2) – Yari (2) – Olivier

Op de tweede dag van het Nationaal Tornooi moesten we onze wedstrijd tegen KCBJ absoluut winnen om onze kansen op een A-reeks gaaf te houden. Er lag dus wel wat druk op dit jonge ploegje, waarvan geweten is dat het ’s morgens vroeg niet op zijn best is. Een halfzieke Hanne moet al snel vervangen worden en we hebben moeite met de afwerking. Sikopi is de betere ploeg, maar KCBJ blijft aanklampen en heeft twee goede dames die gemakkelijk de mand vinden. Onder impuls van een sterke Janne en Johanna halen we de broodnodige overwinning binnen. 

Doordat Putse slechts gelijkspeelt tegen 7 Hoboken2000-spelers (en natuurlijk omdat we vorige week zelf verloren van Hoboken2000), worden we slechts tweede in de poule. Voor de plaatsen 5 t/m 8  spelen we onze eerste wedstrijd tegen Temse A, één van de sterkste U14-teams die ik op het tornooi heb zien rondlopen. We starten heel scherp met een prachtige inloper van Yari, maar moeten ons dan neerleggen bij het meesterschap van Temse. Bij de tegenstander gaat het spel sneller, gestructureerder en doelgericht op de herenspitsen. Later op het seizoen zijn we evenwel niet kansloos tegen dit Temse, want wij hebben nog veel groeimarge, zeker aan herenzijde.

Voor de zevende en achtste plaats speelden we tegen Leuven. Het klasseverschil was groot en Sikopi domineerde de wedstrijd (6/40 tegen 2/12 voor Leuven). De kansen konden naar hartenlust worden genomen, maar ook nu weer bleef de afwerking achterwege. Vooral Tuur was enorm scherp en versierde de ene open kans na de andere; helaas bleef hij steken op één goaltje. En zo behaalden we een mooie 7de plaats, die de weg opent naar de A-reeks in de zaal.

u14foto2

Er is nog veel werk aan de winkel, maar dit ploegje barst van het talent en heeft de mogelijkheid om dit jaar goede resultaten neer te zetten. Onze dames zijn beresterk. Johanna, Janne en Hanne hadden mij vorig jaar al overtuigd van hun kwaliteiten; Lena en Pauline zijn fantastische aanwinsten die maken dat we misschien wel over de beste dames van de U14-reeks beschikken. Onze dames gaan wel nog meer kansen moeten nemen en beter moeten afwerken. Aan jongenszijde moeten we nog groeien. Tuur is zo goed, maar hij vergeet zo dikwijls wat hij allemaal kan. Yari wordt elke wedstrijd beter en zijn zelfvertrouwen groeit zienderogen. Kobe trekt zijn plan tussen al die grote jongens en meisjes en pikt altijd wel zijn goaltjes mee. De revelatie is evenwel Olivier. Deze jongen speelt vier weken korfbal en het lijkt alsof het vier jaar is. Ongelooflijk wat hij allemaal laat zien op een korfbalveld. Dit is een rastalent waar we nog veel van gaan horen.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide