Terug naar 50 jaar Sikopi

1991

 1991: het meest succesvolle jaar van Sikopi vzw tot hiertoe!

Het begint in januari met de trip naar Lissabon, waar we de finale van de Europacup winnen tegen Fortuna uit Delft! Voor de allereerste keer in de geschiedenis verovert een Belgische club deze titel. Alle spelers, begeleiders en supporters die er toen getuige van waren, zullen nu nog beamen dat dit een ongelooflijke prestatie was. Spijtig genoeg komt de weerslag enkele weken later… We verliezen met een halfzieke ploeg de zaalfinale van Catba. Maar tegen datzelfde Catba winnen we dan weer de finale van de Beker van België.

Ondertussen zorgen ook enkele sterkhouders van Sikopi ervoor dat België voor de allereerste keer Wereldkampioen korfbal wordt en komt het winnende doelpunt zelfs uit Sikopi-handen (Ilse Poinart). Door al deze overwinningen staat 1991 dan ook geboekstaafd als het jaar van de vieringen. De ene viering is nog maar net verteerd of de volgende biedt zich al aan. Sikopi verovert dat jaar ook de ere-beker KBKB, een prijs die we moeten delen met het nationale team.

Een groep korfballers, alweer vertegenwoordigd door spelers van Sikopi en Loko’85, trekt naar Australië en Indonesië. Zowel Sikopi als Loko’85 drijft op een hoog niveau, zowel bij de senioren als bij jeugd.

1991… een periode dat “the sky the limit” is en waar onze vereniging op verschillende vlakken ‘voortrekker in vernieuwing en verbetering van onze sport’ kan genoemd worden.

Geniet van de foto’s!


Album 1991:

Er werd goed gevierd na het winnen van de Europacup!


Krantenartikels 1991:

 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide