Terug naar 50 jaar Sikopi

1988

In 1988 bevestigen de senioren hun status aan de top van het Belgische korfbal. Ook de jeugdploegen staan aan de top, waarbij het ene team al wat meer titels pakt dan het andere. Sikopi zit in een bloeiperiode. Satellietvereniging LOKO ’85 gaat op zijn elan verder en pakt weer de nodige titels.

Het grasveld, waarvan Leon Van Buynder en Staf Vyt de grote voortrekkers zijn, is na verschillende jaren van noeste arbeid speelklaar. Als enige vereniging aan de top presenteren wij nu een biljartvlak grasveld. Maar ook het trainingsveld krijgt een nieuwe lichtinstallatie, op dat ogenblik ook de absolute top in de Belgische korfbalwereld. De verlichting wordt ingespeeld met een wedstrijd tussen Sikopi en Loko ’85, onder het toeziende oog van onze ere-voorzitter Jan Claes.

Sikopi heeft drie jaar lobbywerk gedaan en dat zorgt ervoor dat op de JAV van de KBKB het oubollige drievakkenkorfbal definitief naar de prullenmand wordt verwezen. Het seizoen 1988-1989 wordt hierdoor het laatste veldseizoen in drie vakken. Later zullen ook de Nederlanders moeten volgen. Een pluim die Sikopi, onder aanvoering van Eddy Leenaards, zeker op zijn hoed mag steken.

De trofeeën voor korfballer en korfbalster van het jaar 1988 worden uitgereikt aan Jerry Aerts (Catba) en Duke Cornelissens (Boeckenberg).

Album 1988:

Klik op de foto om het album te openen

 

Krantenartikels 1988:

Klik op de afbeelding om het album te openen

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide