Terug naar 50 jaar Sikopi

1985

1985 is een topjaar voor Sikopi. We worden zaalkampioen en daardoor mogen we op het einde van het jaar deelnemen aan de allereerste Europacup voor landskampioenen. Deze wedstrijden gaan door in Dordrecht, bij PKC en het is ook PKC die de finale wint tegen Sikopi en de beker Alfons Janssens voor de eerste keer in de lucht mag steken.

Sikopi is zodanig gegroeid en er stelt zich hierdoor een probleem: er mag namelijk slechts 1 jeugdploeg in een A-reeks aantreden (ondertussen is dit al lang gewijzigd), maar bij Sikopi loopt het vol talentjes…! Ook bij de senioren zijn er meer spelers dan plaatsen, ook al spelen we nog altijd met 12-tallen. Sikopi stelt daarom aan zijn leden voor om een satellietclub op te richten. Met een overdonderende meerderheid keurt de JAV dit voorstel goed en Loko’85 is geboren! Bij aanvang van het seizoen 1985-1986 spelen op de huidige locatie dan ook twee korfbalteams: Sikopi in de hoogste reeks en Loko’85 in de laagste. Loko’85 wordt een mix van ervaren spelers met jonge sportievelingen, die hierdoor een betere opleiding krijgen dan voorheen. 

De Sikopi-jeugd gooit hoge ogen en verschillende jeugdploegen pakken meerdere titels. Die jeugd is de basis van de latere successen die nog zullen volgen de volgende jaren. Frank Hardies en Viviane Verbeeck, beiden van AKC, worden uitgeroepen tot korfballer en korfbalster van het jaar 1985.

Let op: er zijn meerdere pagina’s met foto’s.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide