2de helft nodig om fysiek sterk Temse te verslaan

Zondag 07/05/2017
C-PLOEG: Sikopi – Temse: 15-7

Nog ruime winst door beste tweede helft

Steve Verdonck opende de score; Nina Arens, Nadine Bruyninckx en weer Steve Verdonck volgden. Temse kon een gelijke stand houden, vooral via de dames: 4-4. Toen vond Steve Verdonck het welletjes en liet Sikopi oprukken naar 6-4. De rust werd ingegaan met een goal van Nadine Bruyninckx op steun van Dante Bernard: 7-4.

De tweede helft zag een duidelijk Sikopi-overwicht. Jelle Van der Linden vond driemaal zijn schot terug. Luka Snoeck en Steve Verdonck schoten ook nog twee keer raak. Nina Arens voegde er ook nog een korf aan toe en zo eindigde de wedstrijd in 15-7.

 

B-PLOEG:
Sikopi – Temse: 8-12

Enorme achterstand niet goed te maken

Pogingen van “bijna raak” waren er voldoende, maar niets lukte voor Sikopi in de eerste helft. Alleen Xander Dries was succesvol en zo eindigde de eerste helft op een moeilijk overbrugbare 1-9.

In de tweede helft poogde Sikopi met inzet de koof te dichten. Dit lukte slechts voor de helft. Uiteindelijk werd er verloren met 8-12. Scoorden nog voor Sikopi: Mathias Van der Linden (3), Karen Van Brempt, Xander Dries en Niels Van Brempt (elk 1).

 

A-PLOEG:
Sikopi – Temse: 21-16

Tweede helft nodig om definitief afstand te nemen van fysiek sterke Temse

Johan Moons scoort van achter de korf

Arne Van Bavel en Lars Mattheyses zorgden in de eerste 2 minuten voor 2-0, maar met 2 strafworpen maakte Temse gelijk. Het kwam zelfs op voorsprong naar 2-5. Joni Junes en Indra Delbaere blokkeerden die opgang. Temse, sterk aan dameszijde, lukte echter weer een 2-puntenkloof. Deze keer effende Johan Moons met twee rake korven naar 6-6. Indra Delbaere (2), Johan Moons (2) en Lars Mattheyses brachten de ruststand op 11-10 in het voordeel van Sikopi.

In de tweede helft bleef Sikopi non-stop op voorsprong. Deze liep zelfs op tot 7 punten en eindigde uiteindelijk op 21-16. Zorgden voor deze eindstand: Indra Delbaere (2), Johan Moons (3), Arne Van Bavel (1), Nils De Bremaeker (2), Christoph Van Steelandt (1) en Lars Mattheyses (1).

Henri Mattheyses

 

Extra verslag
A-PLOEG:

A: Enya Michielsen, Indra Delbaere (5), Arne Van Bavel (2), Lars Mattheyses (3)
V: Joni Junes (1), Sarah Maes, Jeroen Van de Velde, Johan Moons (5+2S)

Vervangingen: ’42 Karen Van Brempt voor Sarah Maes, ’43 Nils De Bremaecker (2) voor Jeroen Van de Velde, ’44 Christoph Van Steenlandt (1) voor Arne Van Bavel, ’53 Mathias Van der Linden voor Christoph Van Steenlandt, ’60 Jeroen Van de Velde voor Johan Moons, ’61 Arne Van Bavel voor Lars Mattheyses, ’65 Sarah Maes voor Enya Michielsen, ’68 Nikki Van Poucke voor Indra Delbaere 

Onze Twin Towers en de twee snelle blondjes in één vak, dat moet vuurwerk geven. Arne Van Bavel en Lars Mattheyses prikken vrij snel elk een wegtrekker binnen, maar Temse is niet van plan om enkel te komen kijken naar het kampioensfeestje van Sikopi. Met vrij agressief spel weert Temse zich op de gekende manier en de bal gaat tweemaal op de stip. Dan zien we dat de dames van Temse ook snel zijn en  scherp kunnen schieten. Meer dan 11 minuten vindt Sikopi de mand niet en de Temse-dames brengen de Oost-Vlamingen op drie doelpunten voorsprong. Joni Junes en Indra Delbaere zorgen voor de aansluiting, en Johan Moons gaat erop en erover. De scheidsrechter fluit consequent (aan twee kanten nooit voor verdedigd), tot frustratie van Temse en plezier van Johan Moons. Temse is verdomd hardnekkig en blijft de hoge druk spelen, maar Indra Delbaere en Johan Moons laten Sikopi gelijke tred houden. Vlak voor rust knalt Lars Mattheyses ons op voorsprong.

In de tweede helft kan Temse nog even mee, maar dan begint het fysieke spel van Temse door te wegen en zachtjes gaan de paars-witten conditioneel onderuit. Een frisse Nils De Bremaeker en Christoph Van Steelandt diepen samen met topscoorders Johan Moons en Indra Delbaere de kloof uit tot 7 punten, waarna het feest kan beginnen. Naast de titel moet immers nog het afscheid van Jeroen Van de Velde gevierd worden. Opnieuw gaat iedereen de tafels op en wordt er gedanst tot de vroege uurtjes.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide