Sikopi-Minerva: gestreden tot de laatste zege-snik


C-ploeg: Verloren in de eindspurt

Om beurt kwamen beide ploegen aan de leiding, waarbij het gelijk opging tot 6-6. Het waren Yari, Linda, Leen, Steve, Joeri, opnieuw Yari en Luka die daarvoor zorgden. Vanaf dat moment vond Minerva de wisselwerking welletjes geweest en solliciteerden zij naar een voorsprong. Ze slaagde erin om voor het eerst een driepuntenkloof te slaan (7-10) én twee punten ervan als voorsprong te behouden tot aan de rust (9-11). De drie doelpunten van Sikopi na de 6-6 werden gemaakt door Steve, Joeri en opnieuw Steve.

In de tweede helft ging Sikopi alvast beter van start. Christoph Rooseboom startte het tegenoffensief en maakte er meteen 10-11 van. Minerva liet dit echter niet zo maar begaan en liep terug uit tot 10-13. Luka lukte 11-13, Minerva reageerde met 11-14, waarop Pascale de stand op 12-14 bracht. Steve stuntte dan door tweemaal binnen te lobben en door die acties gelijk te stellen: 14-14! Het mocht echter niet baten om de buit thuis te houden, want het fysiek sterke Minerva korfde in de laatste minuten nog driemaal! Eindstand: 14-17. De C-tjes lieten zich, ondanks de verliescijfers, opmerken door een steeds beter wordende verdiging én mooi samenspel.


B-ploeg: Van in het begin de leiding genomen

Meteen een vinnige start met Charlotte, Dante en Nils (DB) aan het kanon, wat resulteerde in een 3-0-voorsprong! Na 3-1 zorgde Sven met een perfecte pas van Dante voor 4-1. Nadat Minerva de 4-2 scoorde, sprak het vak van Leen, Vero, Kilian en Nils DB een truc af; Leen voerde die perfect uit en legde de bal binnen: 5-2. Nils dikte meteen aan tot 6-2. Via stip werd het echter 6-3. Anke en Nils konden de score nog verhogen tot 8-3, maar de eerste helft werd afgefloten met een 8-4-stand.

In de tweede time was het opnieuw Charlotte die de openingsknaller maakte: 9-4. De tweede helft verliep voor Sikopi als volgt: Pascale 10-4, Vero 11-5, Nils 12-7, Kilian 13-7 en 18-10, Sven 19-10. De twintiger kon echter niet meer op het bord geplaatst worden door Sikopi ondanks de vele, mooie kansen. Minerva mocht wel nog troost vinden in de laatste treffer, wat als eindstand 19-11 betekende. Het meest opvallende aan deze match was wellicht de mooie vooruitgang van onze dames!


A-ploeg: Gestreden tot de laatste zege-snik

Minerva stak hevig van wal en Sikopi had alle moeite van de wereld om aan te klampen en zeker om gelijke tred te houden. Toch slaagden onze A-tjes erin om net dat te doen tot de 5-5-stand met doelpunten van Mathias, Enya met stip, Johan, Kim en ten slotte nog eens Mathias. Maar dan liep Minerva twee punten uit (5-7), terwijl Mathias (6-7), Enya (7-8) en Krikry (8-9) konden beletten dat Minerva een grotere voorsprong nam. De scheidsrechter floot de rust op het ogenblik dat Sikopi aankeek tegen een 8-10-achterstand.

In de tweede time werd deze tussenscore weggeschoten door Enya, waarna ze nog een stip wist binnen te leggen: 10-10! Johan droeg zijn steentje bij door de 11-10 te korven. Het werd nog even opnieuw gelijk met 11-11 op het scorebord. Enya miste op dat moment helaas een stip, maar wanneer er opnieuw een stip voor Sikopi werd gefloten, pakte ze vol goede moed de bal terug op en ze legde hem dan zonder twijfel binnen! Christoph volgde dat voorbeeld: 13-11 en een zeer verdiende goal op het conto van Christoph. Vanaf dat ogenblik was het duidelijk: wij geven de leiding niet meer af! Lars nam ook deel aan het doelpuntenspel en scoorde de 14-12. Kim volgde die scorende lijn en maakte er met een omkeerbal zelfs 15-12 van. Na 15-13 wist Lars opnieuw een driepuntenkloof vast te leggen. Kim deed het daarna nog eens door er 17-14 van te maken. Met stip werd het nog 17-15. De laatste minuut eindigde op zijn zachtst gezegd uniek. Met nog drie seconden op de klok kwam de bal voor de laatste maal in het aanvalsvak van Minerva, een speler van de bezoekende ploeg komt in het bezit ervan en zwiert hem van erg ver richting de korf en ongelooflijk maar waar, de bal gaat door de korf op het moment dat de zoemer het einde van de wedstrijd aankondigde. Zo eindigde deze ‘hete’ wedstrijd op 17-16.

Oef! De punten bleven thuis. Meer zelfs: met deze winst tegen Minerva kunnen we nu eindelijk een antwoord bieden op de laatste vraag in het wedstrijdverslag van Sikopi-Scaldis. Het gelijke spel moeten we nu niet meer zien als een verloren punt in het klassement, maar als een extra gewonnen punt!
Sikopi mag na deze wedstrijd het zaalseizoen afsluiten zonder verlies. Meer nog, behalve het gelijke spel tegen Scaldis, heeft Sikopi A alle wedstrijden gewonnen. Bovendien mag Johan zich de topschutter van alle dames en heren van zowel promo-als topleague noemen én mag Enya zich de topschutster van alle dames in top- én promoleague noemen. Meer van dat in het tweede deel van het seizoen? Graag!


Verslag: Veronique Van Roy en Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide