Verslagen Scaldis-Sikopi


Zaterdag 02/02/2019
SCALDIS – SIKOPI


C-ploeg: opnieuw werkloos!

Vanwege de winterstop en de panne vorige week in Linkeroever kon onze C al een tijdje niet meer aan de bak komen. Ook tegen Scaldis moest het team een weekje verplicht rusten, aangezien de thuisploeg nog steeds geen C heeft.


B-ploeg: ultieme stip redt zege

Foto: Linda Smette

In een behoorlijke eerste speelhelft, waarin Sikopi meestal leidde, werd afgesloten met 8-9 op het scorebord. In de tweede helft zagen we de bordjes nog tweemaal een gelijke stand aanduiden, zelfs na een eerdere voorsprong voor Sikopi van drie én vier punten (12-15, 12-16, 13-17 en 15-18). Enkele minuten voor het einde stond er plots 18-18 op het bord en in de laatste 60 seconden steeg de spanning ten top wanneer Dante een stip mocht nemen. Hij liet die kans niet liggen en zo wonnen onze B-tjes nipt maar zéker verdiend!

Alle spelers hebben hun beste beentje voorgezet, ook al scoorden ze niet allemaal. Onze doelpunten kwamen deze keer van Dante (8), Mathias (6), Kilian, Vero, Charlotte, Leen en Eva elk 1.


A-ploeg: duidelijk beter dan Scaldis

Foto: Jan Van Brempt

In de eerste helft startte Sikopi vinnig met twee doelpunten van Johan, gevolgd door Enya waardoor Sikopi al vrij vlug 0-3 voor stond. Die voorsprong bleef op het bord staan en werd zelfs tot zes korven vergroot. Na 1-3 zette Johan namelijk een stip om in 1-4, lukte Kim 2-5 en weer Johan zette 3-6 op het scorebord. Lars knalde vervolgens droog binnen en zette de stand op 4-7. Kim gooide haar tweede van de dag binnen: 4-8. Johan zorgde vervolgens voor de 5-9 en Lars voor 5-10. Kim zette een derde streepje achter haar naam: 5-11. We gingen dan rusten met een mooie 6-11.

In de tweede helft werd de kloof aanvankelijk nog uitgediept tot 8 punten: met stip scoorde Johan 6-12, Kim met een waanzinnig trucje 6-13, Johan 7-14, Sarah 7-15. Maar dan werd het spel ruwer en zelfs brutaler en werden er op allerlei manieren strafworpen en vrijworpen uitgelokt, waardoor Scaldis een deel van de achterstand kon goedmaken. Gelukkig konden we dat wilde eindoffensief van Scaldis afremmen: Johan eerst 9-16 en dan met stip 12-17, Enya 13-18, Johan 14-19, en 14-20, mede dankzij uitstekend reboundwerk van Nils! Mathias knalde vervolgens de 14-21 binnen. De match vervolgde dan in een ietwat woelige sfeer waarin Scaldis nog 4 keer kon scoren, waardoor de zege minder uitgesproken dan mogelijk was: 18-21.

Samengevat scoorden: Johan 11x (!), Kim 4x, Lars 2x, Enya 2x, Sarah en Mathias elk 1x.


Verslag: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide